Persoonlijk

Sneeuwbuien, stralende zon en een hemelsblauwe lucht

Zonnenbloemen

 

Wat een bijzondere dag vandaag!
Alles waar ik van hou, had het in zich.
Sneeuw; wat is er mooier al die takken te zien bedekt met dat witte poeder?
Schitterend vond ik het. Temeer daar de natuur zich ook van de andere kant liet zien. Een stralende zon met een felblauwe hemel.
Ik heb dan ook echt genoten vandaag.


Ik had een aantal zaken af te handelen.
Eerst naar de Jan Hendrikstraat. Eerst wilde ik de tram nemen vanaf het centrum, maar het weer vond ik zo mooi dat ik ben gaan lopen. Eerst in de felle zon, daarna in de sneeuw.
Dat contrast was al magnifiek.
Op het bureau wilde ik een rapport ophalen wat ik niet kreeg. Wel een dossiernummer.
Hoop dat dat afdoende is, want zoals ik hier al schreef had ik behoorlijk schade bij mijn ongeluk opgelopen en deze was nog steeds niet afgehandeld. Na lang twijfelen heb ik toch besloten er werk van te maken.
Daarna moest ik naar Delft voor een gesprek met de SLB-er van mijn dochter.
Eigenlijk was ik veel te vroeg dus heb even door het centrum gelopen.
Een pracht situatie maakte ik daar mee.

Voor het IJspaleis stond de welbekende “zwerver” (tussen aanhalingstekens want het is geen zwerver) met zijn plastic bekertje geld voor eten, drinken en een slaapplaats. Weinig mensen gaven hem wat; de hele stad staat vol met zwervers….
Op een gegeven moment komt een zeer sjiek gekleed heerschap op hem afgelopen en geeft hem een briefje van 5 euro. Een geanimeerd gesprek volgt waarop het heerschap zegt “ik geef je toch altijd 5 euro?” De “zwerver” omhelst hem en na een groet gaan ze weer uit elkaar. Het vijfje verdwijnt in zijn zak.
Jammer dat ik mijn camera niet bij de hand had, want wat had ik dat graag vastgelegd!

Het gesprek op het Mondriaan verliep naar wens; ook mijn dochter was zeer tevreden.
Thuisgekomen was ook het avondeten een gezellig samenzijn en geanimeerde gesprekken vonden plaats.
Mijn oudste dochter had een geweldige beoordeling gehad van haar stage en was zeer trots –terecht.
Al met al een geweldige dag om met heel veel plezier op terug te kijken.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.