Overweging,  Stadsnieuws

Scheveningen Light Walk gaat niet door

Light Walk Scheveningen
Foto ter illustratie: Light Walk Scheveningen

Helaas, wegens de weersomstandigheden die er niet echt florissant uit zien, gaat de Scheveningen Light Walk van vanavond niet door.
Vandaag hebben de betrokken autoriteiten en diensten besloten deze activiteit af te blazen.

Via de website kan iedereen dit lezen.
Een behoorlijke domper, zeker nadat ook de air show van vorige week geen doorgang vond.

Ik lees op hun Facebook pagina:
Door de huidige en de te verwachte weersomstandigheden kan de veiligheid op en rondom het parcours onvoldoende worden gewaarborgd. De organisatie acht het niet verantwoord om de ruim 10.000 wandelaars en lichtacts van start te laten gaan.

Deelnemers die toch naar Scheveningen komen zijn van harte welkom op de Pier of in Madurodam. Zij kunnen gebruik maken van de bestelde Pier Proeverij, en hun goodybags afhalen tot 19.30 uur, Madurodam bezoeken en hun aangeschafte uitrijkaart gebruiken tot zondag 18,00 uur.

Uiteraard betreuren wij dit net zozeer als iedereen, omdat ook wij ontzettend hebben uitgekeken naar deze 3e editie van de Scheveningen Light Walk. Een tegenvaller voor iedereen die zich erop heeft verheugd, maar de veiligheid van de wandelaars en acts staat altijd voorop.

De volgende editie zal plaatsvinden op 14 december 2019. Tot volgend jaar!

Het is dus jammer, maar helaas.
Een behoorlijk subsidie en inschrijfgelden zijn binnen. Inschrijfgelden van maar liefst minimaal €22,50 per persoon maal 10.000 mensen die zich hadden aangemeld, maakt een behoorlijk bedrag!
Dit bedrag kan je overigens volgens de voorwaarden niet terug krijgen. Lees maar bij artikel 2.4.. Het was een kwestie van overmacht.

December is vaak een onstuimige maand.
Had de organisatie niet een “back-up plan” voor de Scheveningen Light Walk kunnen organiseren?
Ik begrijp best dat bij hevige wind en de voorspelde regen het lastig wordt mensen met een paraplu en lampjes en andere kabels met elektriciteit de veiligheid te garanderen. Maar ook het wandelen langs straten waar veel bomen staan (met in het achterhoofd de afgelopen droge zomer) en de wind, waardoor takken of zelfs hele bomen naar beneden kunnen komen, brengt de veiligheid in gevaar.

Nu mogen mensen alsnog naar Scheveningen om hun Goodybag op te halen….
Hun uitrijkaart die ze vooraf hadden besteld mogen ze dan daarbij wel gebruiken.
Sorry voor mijn negatieve verhaal, maar echt, had voor een alternatief gezorgd. Desnoods iedereen een mooie lichtwandeling in bijvoorbeeld Madurodam. Tenslotte had iedereen bij de 7,5 kilometer ook al toegang tot Madurodam! Puur als alternatief.
Iedereen had al betaald, de vrijwilligers waren al “stand-by”.

Heel erg jammer voor alle organisatoren en vrijwilligers die er zo intensief mee bezig zijn geweest. En natuurlijk doodzonde voor al die mensen die zich hadden voorbereid op een mooie avond!
Ik denk dat een volgende keer echt nagedacht moet worden over alternatieven als het weer niet mee werkt.
Want vele mensen die wel mee wilden lopen aan de Scheveningen Light Walk zijn teleurgesteld én hun centen kwijt. Voor een gezin heel wat en heb je ook nog een hotel geboekt al helemaal.

Update: Misschien toch een compensatie voor deelnemers?

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.