Natuur/milieu

Rups agaatvlinder tussen leliesEen prachtige dagactieve nachtvlinder vind ik toch wel de agaatvlinder.
Het is een algemeen voorkomende vlinder, maar door de schutkleuren kan je hem makkelijk over het hoofd zien.
Ooit zag ik er één op een muur en verbaasde me over de prachtige kleuren die zo opvielen door de zon.


Vorig jaar nadat de tuin zo was ‘verbouwd’ en we er nieuwe planten in zetten, trof ik in de aarde een groene rups aan. Voorzichtig heb ik de aarde die ik had losgewoeld weer over hem heen gedaan. Vergeten was ik hem niet, zeker niet na de kou twee maanden terug; zou hij het overleefd hebben?
Gisteren inspecteerde ik de tuin weer op het zevenblad (gelukkig tot nu toe niets gevonden!) en mijn oog viel ineens op een rups goed verstopt in de lelies.
Het leek precies op de rups die ik had teruggestopt.
Natuurlijk heb ik er dit keer wel een foto van gemaakt en ben gaan zoeken wat voor soort het was. De enige die in aanmerking leek te komen was de agaatvlinder.
We hebben brand- en dovenetel in de tuin (ideaal voor insecten) dus een oase voor vlinders en rupsen. Mocht hij zich tegoed doen aan de lelies, ach, zoveel hebben er nog niet eerder gestaan.Please follow and like us:

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.