Stadsnieuws

Protestmars bewoners “Vergeten Driehoek” in Den Haag
Vandaag trok een grote groep boze bewoners van de buurt de “Vergeten Driehoek” in de Schilderswijk in optocht vanaf de Shri Vishnuschool naar woningcorporatie Haag Wonen aan de Waldorpstraat.

De “Vergeten Driehoek” ligt tussen de Hoefkade, Vaillantlaan en Parallelweg en heet zo  omdat de driehoekige buurt ‘vergeten’ was bij de stadsvernieuwingen in de jaren tachtig.


Zij hielden deze mars uit protest tegen het achterstallig onderhoud van hun woningen.
Volgens de bewoners hebben bijna alle woningen last van lekkage en schimmel. Verder gaat het om bouwvallige balkons, scheuren in muren, lekkage, asbest en schimmels, maar er ook zouden er ook klachten zijn over astmatische aandoeningen en vele soorten ongedierte.

In eerste instantie zouden deze woningen worden gesloopt, maar nu is door de woningcorporatie besloten groot onderhoud uit te voeren.
Onlangs stelde Haag Wonen voor wat dit zou inhouden.
Uit een bewonersenquête blijkt dat veruit de meeste bewoners dit voorstel volstrekt ontoereikend vindt.
Bij het hoofdkantoor overhandigden de bewoners deze uitkomst van de bewonersenquête aan de directie van Haag Wonen,
Natuurlijk waren er ook een aantal toespraken.
waarbij ook werd gesproken door Manja Smits, Tweede Kamerlid van de SP.

Kijk voor foto’s, ook van de tocht zelf bij Richard Mulder.

Please follow and like us:

2 reacties

 • Steve Middeldorp

  Beste Geertje,

  Gezien je foto’s hebben we een paar keer vlakbij elkaar gestaan, maar ik kan me niet herinneren je gezien te hebben.

  Ik heb als SP-lid en hobby-fotograaf meegelopen in/om de stoet. Voor wat meer foto’s, zie mijn Flickr-account (opgegeven als mijn website).

  Hoe kwam jij daar terecht?

  Met vriendelijke groet,

  Steve Middeldorp

 • Ton

  Sloop die zooi maar. Het is en wordt helemaal niets.
  Als ze het willen laten staan dan moet je van begane grond tot dak éénsgezins woningen van maken en wel om de volgende redenen.
  Geluidstechnisch isoleren is niet te doen en alle kosten die je daarvoor maakt zijn weggegooid geld.
  De muur die de begane grond woning scheidt van de bovengelegen woningen loopt in zijn geheel door en werkt als een microfoon. Zogenaamde flankerende geluidstransmissie.
  Het probleem is dat als er mensen, die geen deel uitmaken van je gezin, geluidsoverlast veroorzaken, je die niet zomaar even tot de orde roept en als je kind boven je hoofd herrie schopt, dan is een flinke snauw over het algemeen wel genoeg.
  Verder heb je de toiletten, het riool en de waterleidingen die ook geluidsoverlast veroorzaken. Voordeel van 1 woning is dan wel dat je voor het hele huis maar 1 keuken, 1 cv en dergelijke nodig hebt.
  Probleem is wel dat bij renovatie die mensen die nu terecht protesteren niet meer in aanmerking komen voor zo’n woning en Haag Wonen dat nu ook niet echt in die buurt als een vrije sectorwoning kan verhuren. Het blijft natuurlijk van twijfelachtige kwaliteit met die houten vloeren. Temeer omdat die casco’s nu ook niet echt stevig met hun voeten op de grond staan. Conclusie; mensen uitplaatsen, sloop en nieuwbouw.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.