Koningshuis,  Stadsnieuws

Prinses Máxima woont Presentation Ceremony in Ridderzaal bijScouting Nederland organiseert van 7 tot en met 10 april 2011 Orange 2011, een internationale bijeenkomst in Den Haag voor leden van de Olave Baden-Powell Society (OB-PS) en de World Scout Foundation (WSF). De bijeenkomst wordt onder andere bijgewoond door Prinses Máxima, beschermvrouwe van Scouting Nederland in het bijzijn van de Koningin en Koning Carl XVI Gustav van Zweden en Prinses Benedikte van Denemarken.
Tijdens Orange 2011 komen ruim 200 leden van de Olave Baden – Powell  Society (OB-PS) en de World Scout Foundation (WSF)  bijeen om Scouting in Nederland te ontdekken en ervaring en kennis uit te wisselen over de bijzondere internationale projecten die deze fondsen mogelijk maken. De twee organisaties hebben samen ca. 40 miljoen leden verspreid over de hele wereld. Nooit eerder werd voor de beide fondsen één gezamenlijke bijeenkomst georganiseerd.


Tijdens de Presentation Ceremony van de World Scout Foundation en de Olave Baden-Powell Society in de Ridderzaal werden Prinses Máxima en H.H.M.M. de Koning en de Koningin van Zweden en H.K.H. Prinses Benedikte van Denemarken bij de Ridderzaal bij de auto begroet door de Commissaris van de Koningin in Zuid-Holland, de heer J. Franssen, en de loco-burgemeester van Den Haag, de heer drs. K.P. Klein.
In de Ridderzaal sprak ook Prinses Máxima, waarbij ze zei, dat het voor de Scouting een vrolijke dag was, maar voor de mensen in Nederland een moeilijke dag in verband met de tragedie in Alphen aan den Rijn, waar zoveel mensen omkwamen en gewond raakte door een schutter die in het wilde weg schoot in een supermarkt.
Na de toespraken van de Prinses maar ook van staatssecretaris Van Zanten en Prinses Benedikte, werden de nieuwe leden gepresenteerd.
Hierna gingen alle genodigden naar de Grote Kerk, waar een galadiner plaatsvond.Please follow and like us:

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.