Stadsnieuws

Premiere Backyard Wilderness in Omniversum

première Backyard Wilderness
Genieten bij de première Backyard Wilderness

Gisteren was een spannende dag: samen met mijn dochter, kleindochter en man mocht ik naar de première Backyard Wilderness in het Omniversum.
In deze blog heb ik al over deze prachtige grootbeeldfilm geschreven. Maar leuk is het zelf mee te maken én direct te zien, of het inderdaad een “familiefilm” is. Want zo’n beetje alle generaties erheen is toch wel uniek!

première Backyard Wilderness
Zelf popcorn scheppen

Speciaal voor de première Backyard Wilderness had het Omniversum groots uitgepakt.
Iedereen kreeg te drinken en voor de kinderen was popcorn (film en popcorn hoort ook wel een beetje bij elkaar). Mijn kleindochter mocht het zelf scheppen, wat ze geweldig vond.

première Backyard Wilderness
Jenny van Leeuwen

In de wachtruimte stond ook Jenny van Leeuwen: ik volg haar op Twitter want zij schrijft prachtige verhalen over wat zij zoals tegenkomt in onder andere het Haagse Bos. De film is ingesproken door de boswachters Jenny van Leeuwen van Mark Kras wat ik in mijn vorige blog ook schreef.

première Backyard Wilderness
Yes! De film begint!

Eindelijk was dan het moment om de zaal in te gaan.
Natuurlijk was er eerst een inleidend verhaal, waarbij alle mensen die deze film hadden ingesproken werden bedankt. Velen zaten in de zaal: leuk!
Alle kinderen kregen een petje op. Dat bleek niet zo maar te zijn, maar deze was onderdeel van een wedstrijd. Wie weet het meeste over de natuur?

première Backyard Wilderness
De winnaar van de afvalrace

De boswachters Jenny van Leeuwen van Mark Kras vroegen de kinderen diverse vragen, waarbij ze óf hun petje op moesten houden óf juist af moesten doen.
Uiteindelijk bleven er twee over, die een schattingsvraag moesten beantwoorden (hoe lang is de staart van een eekhoorn). De winnaar kreeg een cadeau uitgereikt en toen begon voor mijn kleindochter eindelijk de première Backyard Wilderness.

première Backyard Wilderness
Iedereen wordt welkom geheten

De film is inderdaad een familiefilm. Ook mijn kleindochter heeft ervan genoten. Het is geen verhaal zoals bij bijvoorbeeld “Sammy’s avonturen”, maar echt een beleving van de natuur direct om je heen. Hoe leven de diverse dieren in alle vier seizoenen en wat kan je dan verwachten.
Vaak keek ik naar mijn kleindochter om te zien hoe zij reageerde. Zij is net vijf geworden, maar zij zat er regelmatig “in”. Soms kroop ze dicht tegen haar moeder omdat het toch wel een beetje spannend was en soms lachte ze hartelijk. Natuurlijk zitten er ook heel veel schattige momenten in.

Al met al een film, die ik van harte aan kan bevelen. Geweldig een film te zien, die verduidelijkt, dat je de natuur niet alleen ver weg kan beleven, maar ook simpelweg in je eigen achtertuin.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.