Muziek

Popdox filmfestival in Nutshuis “Ja Dat is Den Haag”

 

Op zaterdag 17 oktober was de premiëre van de popdocumentaire ‘Ja Dat Is Den Haag’ van Mink Pinster, tijdens het PopDox Filmfestival in het prachtige Nutshuis.

 

 

Voor het Nutshuis was een rode loper, waar de filmmakers en een aantal hoofdrolspelers in deze muziekfilm overheen zouden lopen; gebracht door een mooie witte limousine.

Maar eerst fietste Rene Bom, de Haagse Nachtburgemeester over de rode loper. Een typische foto, waar ik toch wel heel blij mee ben!

 

 

Hierboven de filmmakers die arriveerden met rechts Mink Pinster,

 

 

En de Kern Koppen, die de titelsong van de docu hadden verzorgd,

 

 

The Levi’s,

 

 

The Deaf,   

 

 

En NICAD (waar ik hier ook al aandacht aan besteedde).

 

Na een drankje begon de filmdocumentaire; ik vnd het een heel geslaagde film. Hij ging over Den Haag muziekstad, de meningen van onder andere de (redelijk) jonge bands maar ook muziekproducers en dergelijke hoe zij aankeken tegen de mogelijkheden van de stad zich te ontwikkelen in de popmuziek, de verschillende muziekscenes, optreedmogelijkheden, wat als band belangrijk is en ga zo maar door. Vanzelfsprekend door verschillende nummers afgewisseld. Komisch was soms de tegengestelde meningen van diverse bandleden, wat tot hilarisch gelach leidde in de filmzaal.

 

 

Na afloop werd Mink Pinster door Gerard van den IJssel gefeliciteerd; terecht. Zijn afstudeerproject waar hij maar liefst een jaar aan had gewerkt volgens eigen zeggen, met een verdiende 9 afgesloten, vind ik een succes!

Ook vandaag, zondag 18 oktober, kan je nog diverse films zien in het Nutshuis; kijk hier op Popdox.

 

Meer foto’s kan je ook zien bij Richard Mulder.

Please follow and like us:

3 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.