Wijknieuws

Politiedag

 

In Den Haag was het vandaag, 10 oktober politiedag; de dag waarop diverse politiebureau’s hun deuren openden voor het publiek.

Ook in en om het bureau in het Zuiderpark was men welkom om van alles te bekijken, en informatie te krijgen over diverse onderdelen van de politie.

Vroeger was er één dag een groot feest in het Zuiderpark, het politie en brandweerfeeest, waar zowel de politie als de brandweer aan meededen. Kinderen verheugden zich al weken op deze dag; dan mochten zij meevaren, branden blussen en met allerlei activiteiten meedoen. Helaas werd dit feest afgeschaft. Nu kan men een keer per jaar kennismaken met de politie tijdens deze dagen.

 

 

Goed vond ik de vrachtwagen die waarschuwde voor de “dode hoek”. De voorlichter in deze wagen waarschuwde dat de diverse spotjes voorbij gingen aan de situatie, waarbij een vrachtwagen afslaat. Op dat moment heeft niet een klein deel van de vrachtwagen een dode hoek, maar is bijna de hele zijkant onzichtbaar voor de bestuurder! Hij adviseerde dan ook, kinderen (en volwassenen) altijd op te passen voor een vrachtwagen, en er niet vanuit te gaan, dat deze dode hoek beperkt is tot een klein deel; altijd stoppen als je niet zeker weet dat hij je gezien heeft.

 

 

Kinderen mochten in diverse auto’s zitten en alles bekijken (en natuurlijk gebruiken!).

Een herrie van jewelste buiten van alle sirenes. Maar genieten deden ze.

Niet alleen diverse soorten wagens die door de politie Haaglanden stonden er, ook een boot van de politie (eerste foto). Deze werd voornamelijk gebruikt in Rotterdam, waar vanzelfsprekend meer water is. Althans, water waar onderzoek werd verrricht (zoals de havens).

 

 

En er liep een “echte boef rond; niet echt overtuigend….

 

 

Niet alleen gein voor de bezoekers; ook deze agenten wilden wel eens meemaken hoe het was als een auto over de kop ging… Erg spectaculair!

Iedereen (vanaf een bepaalde leeftijd) mocht hierin stappen; mijn zoon vertelde dat hij toch wel behoorlijk duizelig was geworden. Heb het hem maar even niet nagedaan…

Please follow and like us:

5 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.