Natuur/milieu,  Stadsnieuws

People’s Climate March in Scheveningen

Niet alleen in het groen, ook duidelijke statements

 

Vandaag werd evenals in veel steden wereldwijd ook in Den Haag een People’s Climate March gehouden.

 

Kan het groener?

 
Bij de Pier in Scheveningen werd verzameld, waar aan de mensen die zouden deelnemen gevraagd was iets groens aan te trekken.

 

groen hart wordt op wang geschilderd

 
Op de wangen van de mensen werd een groen hart geschilderd: het logo van de klimaatactie.

 

toespraak Sunny voorafgaand aan de mars

 
Diverse sprekers waren aanwezig, waaronder Sunny Ofehe, de mensenrechten en milieuactivist die opgroeide in de Niger Delta. Hij maakte de gevolgen van de olie-industrie in zijn land. als milieuactivist in Nigeria moest hij vluchten toen Ken Saro Wiwa en 9 anderen gruwelijk vermoord werden. Hij zet zich in Nederland al 18 jaar in om het werkelijke verhaal te vertellen over de gevolgen van de olie en gaswinning voor de bevolking, het land, de lucht en het water.

 

groep wordt bijeen gefloten

 
Na de toespraken werd naar het strand gelopen, begeleid door een mevrouw op een speciale fluit.

 

act now

 

Vlak bij de kustlijn werd een groepsfoto gemaakt. “Act now” werd hierbij uitgebeeld.

 

nogmaals de bijzonder geklede mensen

 
De People’s Climate March is gepland vlak voor een internationale klimaattop in New York waar alle regeringsleiders aanwezig zullen zijn, maar het is ook bedoeld als breder signaal van alle mensen die een duurzamere wereld willen. Het is volgens de organisatoren cruciaal dat er nu maatregelen genomen worden om de aarde leefbaar te houden en dat er goede afspraken worden gemaakt maar ook worden nageleefd.

Please follow and like us:

2 reacties

 • Eidheann

  De groene Mevrouw is Eidheann de Klimopvrouwe. Zij vertegenwoordigt de stem van de natuurrijken (dieren, planten, mineralen en natuurwezens). Deze rijken willen niets liever dan dat de mens weer gaat samenwerken met hen in plaats van hen te overheersen.

  De Natuur plant zich voort volgens het principe van overvloed. Het is die mens die schaarste creeert en daardoor uitputting veroorzaakt van vele natuurlijke bronnen. Wanneer de mens weer zich laat leiden door ethische principes zoals zorg voor de aarde, zorg voor de mens en eerlijke verdeling van natuurlijke hulpbronnen dan zullen we geen schaarste of rampspoed kennen.

  De klimaatverandering c.q opwarming is enerzijds een natuurlijk proces van de Aarde. De mensheid draagt er ten dele aan mee. In wezen is alle technologie voor handen om de milieu problemen aan te pakken. Daar zit het hem niet in. De grootste uitdaging is een mentaliteits- en gedragsverandering.

  Met de vriendelijke groe(n)ten

 • Janine

  Hallo

  Ik zag net op het nieuws wat over de climat march ik vraag mij af of deze ook in den haag word gehouden in 2015 of 2016.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.