Koningshuis,  Mens/Maatschappij,  Wijknieuws

Overhandiging boek “De Middenstip” door Johan Cruyff aan Prinses Maxima

 

Uitgeput zit ik nu op de bank; eigenlijk kan ik geen boe of bah meer zeggen, maar ben echt apetrots.

Mijn dochter heeft vandaag haar certificaat “Meedoen, Leren, Winnen” uit handen van Johan Cruyff gekregen, natuurlijk mét handtekening (en drie zoenen) van de voetballegende.

Hier (klik) schreef ik al over het gezamenlijk project van het Johan Cruyff Institute for Sport Studies, de Johan Cruyff Foundation en de KNVB.

 

Maar er was nog iets heel bijzonders: Prinses Máxima kreeg uit handen van Johan Cruyff het eerste exemplaar van het boek “’De Middenstip; 14 Cruyff Courts in woord en beeld” in ontvangst genomen.

In Nederland zijn nu 14 Cruijff Courts. In dit boek staan de resultaten van een onderzoek naar de effecten van deze trapveldjes.

 

 

 

Eerst werd de prinses door Johan Cruyff en wethouder Sander Dekker welkom geheten op de school “De Springplank” op de Pachtersdreef, waar de scholieren al gespannen op haar bezoek buiten stonden te wachten.

Na een officieel gedeelte in deze school, waar uitleg werd gegeven over de gedachte van de Cruyff Courts (dat kinderen te weinig beweging hebben, dat ze te weinig meer buiten spelen, dat ze eigenlijk ook te weinig speelruimte meer hebben in de steden door het toegenomen verkeer en meer bebouwing waardoor dat deze trapveldjes een goede oplossing zijn.

Johan Cruyff vertelde, dat hij wel regelmatig deze trapveldjes bezocht, maar in zijn auto bleef zitten (zijn leeftijd was niet meer van dien aard om mee te doen volgens zijn zeggen).

 

 

Daarna werd een bezoek gebracht aan het Cruyff Court aan de Pachtersdreef. Scholieren van diverse scholen, waaronder natuurlijk van de Springplank waren hierbij aanwezig.

Op de middenstip van het Cruyff Court overhandigde Johan Cruyff het boek “De Middenstip” aan Prinses Maxima, waarna hij een bal wegtrapte.

 

 

Honderden ballonnen werden daarna in de kleuren oranje, geel en blauw (de kleuren van de Cruyff Courts) in de lucht opgelaten, waarna een voetbaltournooi plaatsvond op het Cruyff Court.

 

Please follow and like us:

10 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.