Mens/Maatschappij,  Stadsnieuws

Oude pand Haag Wonen wordt opvang Leger des Heils

Haag Wonen
Het oude kantoor van Haag Wonen aan de Zichtenburglaan

Op 27 oktober 2016 sloot woningcorporatie Haag Wonen definitief de deuren van hun kantoor aan de Zichtenburglaan. Zij gingen namelijk verhuizen naar de Waldorpstraat.
Vaag is het logo van Haag Wonen nog op het pand zichtbaar. Dit zal een ander logo worden.
Er zijn namelijk plannen voor het gebouw. Niet waar de ondernemers op het bedrijventerrein Zichtenburg-Kerketuinen-Dekkershoek (ZKD) erg gelukkig mee waren in eerste instantie. In dit gebouw komen namelijk komen 69 woningen voor begeleid en beschermd wonen.

Het wordt een nieuwe opvang locatie van het Leger des Heils, waarbij bewoners 24 uur toezicht en ondersteuning krijgen.
De bewoners zijn zeventig voormalige daklozen met psychiatrische problemen. Zij wonen nu nog in een pand aan de Noordpolderkade wat gesloopt gaat worden.
De bedoeling is, dat na verbouwing van het gebouw, het Leger des Heils half 2021 hier zijn intrek zal nemen.

Ik lees op Den Haag FM:
Er waren volgens de Haagse wethouder (Saskia Bruines, red.) wel een aantal punten van zorg. ‘Maar daar zijn we aan tegemoet gekomen.’ Zo zijn er afspraken gemaakt met Haag Wonen, maatschappelijke organisaties en ondernemersvereniging Zichtenburg-Kerketuinen-Dekkershoek (ZKD). De verhuizing van het Leger des Heils naar de Zichtenburglaan mag bijvoorbeeld een verdere economische doorontwikkeling van het bedrijventerrein niet in de weg staan. Met de ondernemersvereniging en andere partners wordt een convenant opgesteld met afspraken over onder meer de beheersbaarheid en de veiligheid van het terrein.

Door ook het creëren van werkruimtes ten behoeve van dagbesteding, wordt aansluiting gevonden op het bedrijfskarakter van de omgeving.
De duur van deze opvang locatie is voorlopig 10 jaar.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.