Diversen,  Wijknieuws

Oud en NieuwjaarsdagOud en nieuw was hier in Vrederust vol vuurwerk!
Nog nooit heb ik hier zoveel in de lucht zien vliegen; een prachtig gezicht. De hele dag al hoorde je de ene knal na de andere. Toen het donker werd was de hemel continu versierd met schitterende, fonkelende lichtjes.


Niet alleen in de lucht, maar ook op de grond was vuurwerk.
Dat zwaarder vuurwerk was toegestaan, was goed te merken!
Overdag heb ik een paar keer een helikopter zien overvliegen; wederom waren vreugdevuren niet toegestaan. Vanuit de lucht probeerde men in de gaten te houden er geen verzamelplaatsen van kerstbomen en zo ontstonden. Dit jaar hadden de jongeren het echter slim aangepakt; gewoon verdelen!
Ik vind vreugdevuren gewoon bij Oud en Nieuw horen, en zeker in Vrederust had het heel goed gekund met al zijn braakliggende gronden.
Net als al op Hagazine staat, begrijp ik niet dat het vuurwerk wel zwaarder mag, terwijl dat zoveel risico’s met zich meebrengt, en een vreugdevuur niet wordt toegestaan.
Er waren hier dus wel degelijk branden; de politie heeft lang gestaan op plaatsen waar ze (gezien voorgaande jaren) konden voorkomen, maar toen ze eenmaal wegreed kwamen van alle kanten de kerstbomen en oude meubilair “aangerend” en waren er toch vreugdevuren. Prachtig!

Langsrijdende agenten besloten niet in te grijpen. Verstandig vond ik, want de sfeer was goed; onregelmatigheden heb ik dit jaar niet gezien.
Het was gewoon een groot feest.
De nieuwjaarsduik in Scheveningen ging niet door; we waren van plan deze dit jaar toch echt te doen, maar gisteravond lazen we al dat hij vanwege het tij en de wind was verboden. Helaas.
Lopend op het strand begrepen we goed waarom; enorme golven en een trekkende zee. Volgend jaar beter.


Een trieste gebeurtenis en nog niet eens tijdens de jaarwisseling.
Vanmiddag hoorden we sirenes van brandweerwagens. Een portiek van een flat vlakbij stond in brand; zwarte rook baande zich een weg door de door de brandweer kapot geslagen ramen.
Heb je je huis eindelijk na het feest in orde, kan je overnieuw beginnen; wat zal dat stinken!
Gelukkig leek de schade beperkt te blijven tot het portiek en niet de flats zelf, al zal er wel wat water en roet schade zijn ontstaan.Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.