Stadsnieuws

Openlucht fototentoonstelling Mauritshuis

Openlucht fototentoonstelling

Wie nu over het schelpenpad op de Lange Vijverberg loopt, kan tot en met 13 september twintig levensgrote foto’s bewonderen.
Deze zomer namelijk brengen het Koninklijk Kabinet van Schilderijen Mauritshuis en Royal Dutch Shell hun samenwerking in beeld met de openlucht fototentoonstelling ‘Innovatie uit de doeken’. Deze tentoonstelling werd al op 25 juni geopend, maar ik wilde hem toch nog even onder de aandacht brengen.

Het geeft namelijk een kijkje achter de schermen. Ik citeer de site van het Mauritshuis:
Wat gebeurt er achter de bouwschutting van het Mauritshuis? En wat komt er allemaal kijken bij het restaureren van zeventiende eeuwse schilderijen? Ogenschijnlijk vragen die niets met elkaar te maken hebben. Toch zijn dit de twee hoofdonderwerpen van de fotoexpositie. Shell is hoofdsponsor van de verbouwing van het Mauritshuis. Een samenwerking die verder gaat dan een eenmalige financiële impuls. De komende jaren analyseren onderzoekers uit het Shell Technology Centre in Amsterdam (STCA) samen met collegae onderzoekers van het Mauritshuis, verfmonsters van schilderrijen uit de collectie van het Mauritshuis. 

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.