Stadsnieuws

Onderzoek naar dood RishiDe afgelopen dagen is het nieuws rond de dood van Rishi Chandrikasing toch wel het meest gelezen onderwerp op mijn blog geweest. En eigenlijk terecht.
Ik moet eerlijk bekennen, dat ik me soms behoorlijk heb geergerd aan sommige reacties. Zeker omdat het onderzoek nog steeds gaande is en we het hebben over een MENS met familie en vrienden die verdriet hebben.
Hoe kunnen mensen soms zo harteloos reageren?
Eén reactie heb ik na lang twijfelen dan ook verwijderd; deze vond ik te rascistisch, hoewel ik niet snel iets wis. Ik vind vrijheid van meningsuiting te belangrijk.


Afijn, na alle commotie rond de dood van de 17 jarige Rishi zijn inmiddels een paar feiten naar buiten gekomen, al is het onderzoek nog steeds niet afgerond: de Rijksrecherche onderzoekt in opdracht van het OM de zaak.
Camerabeelden op Hollands Spoor, waarnaar ik in een reactie zelf al op wees, zijn opgevraagd, om de vastgelegde gebeurtenissen op Hollands Spoor te bezien.
Rishi had géén vuurwapen bij zich.
Er is niets bekend van een waarschuwingsschot (wat mij persoonlijk toch wel bevreemdt).
Twee tegels op het spoor van Station Hollands Spoor zijn gisteren verwijderd om te zien of een kogel misschien is afgeketst.
Voor wat betreft de berichtgeving van de Telegraaf ten aanzien dat Rishi ‘s nachts niet buiten mocht zijn moet men dit ook met een korreltje zout nemen. De rechter had dat uitgaansverbod donderdag namelijk opgeheven. Stichting Jeugdformaat, die de woongroep waarin Rishi woonde begeleidt, liet eerder ook al weten dat de beperking niet meer gold.
Wat ook nog steeds niet duidelijk is, is of het wel Rishi betrof die iemand bedreigd zou hebben. Maar ik neem aan dat ook dit wel duidelijk zal worden uit de camerabeelden.

De familie van Rishi is boos over de manier waarop sommige media hebben bericht over de jongen lees ik op Den Haag FM. Zij zeggen: “Hij is neergezet als een crimineel. Hij had een verleden, maar wat er over hem geschreven is, klopt niet allemaal en dat doet de familie pijn.” Heemskerk treedt op als adviseur van de familie. “Ik wacht het onderzoek af, maar als blijkt dat de politieagent onterecht geschoten heeft, dan onderneem ik namens de familie stappen”, aldus de advocaat.
Burgemeester Van Aartsen spreekt in een brief aan de Haagse gemeenteraad van “een zeer ernstig incident waarbij politie Haaglanden betrokken was”. Het is de eerste keer sinds de gebeurtenis van zaterdagochtend dat de burgemeester met een reactie naar buiten komt. Ook schrijft hij dat het “Voor de naasten en vrienden van de overledene het uiteraard een drama is”.

Ik hoop dat mensen die verder reageren (op welk aspect dan ook) dit met respect doen, zeker omdat het onderzoek nog niet is afgerond.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.