Sport/ontspanning,  Wijknieuws

Officiële starthandeling bouw Sportcampus Zuiderpark

Heijnen, Lintsen en Baldewsingh verrichten officiele handeling bouw Sportcampus

 

Vanmiddag vond de officiële starthandeling van de bouw van het Sportcampus Zuiderpark plaats.
In Parkoers werden eerst onder grote belangstelling een aantal toespraken gehouden. Veel bekende “oud’ politici die met de ontwikkeling te maken hadden gehad waren hierbij aanwezig, zoals Karsten Klein, Stolte en Marnix Norder.

 

Vele toespraken en interviews

 
Oud-tennisster en televisiepresentatrice Marcella Mesker interviewde hierbij wethouder Rabin Baldewsingh, Jan Lintsen van de Haagse Hogeschool en Pierre Heijnen van ROC Mondriaan.

 

Baldewsingh schrijft zijn tekst

 

Hierna schreven de drie geinterviewden een tekst op een groot bord, waarop ook de andere aanwezigen na de starthandeling een wens of iets dergelijks mochten achterlaten.

 

een druk op de knop…..

 

Hierop werd in de koude regen naar de plek waar de Sportcampus gebouwd zal worden gelopen. De plek, waar vroeger het ADO Den Haag Stadion stond…..
Met een druk op een knop werd symbolisch de eerste paal geheid.

 

geel-groene confetti vliegt door de lucht

 

Confetti kanonnen “spuwden” lange geel-groene slierten door de lucht, die zelfs Baldewsingh, Heijnen en Lintsen bereikten.

 

Geen champagne maar bier 🙂

 

Normaal zou champagne vloeien, maar Rabin Baldewsing had iets heel origineels: Bier. Met een flesje liep hij met de twee andere initiators naar de paal die de grond in zou gaan om deze te “huldigen” wat ze gedrieën deden.

 

Sporten tijdens het heien

 

In de Sportcampus komen twaalf collegezalen en diverse sportzalen, waaronder drie gymzalen en een danszaal. De topsporthal van de campus gaat plaats bieden aan 3.500 toeschouwers. Ook komt er een beachsporthal met zes speelvelden voor beachvolleybal en een speelveld voor beachsoccer. Daarnaast maken een turnhal en twee hallen voor amateursport deel uit van het complex.
Verder kan er gevoetbald worden op acht velden en wordt er een multifunctioneel kunstgrasveld en een beachcourt aangelegd.
Het complex zal hoogstwaarschijnlijk augustus 2016 worden opgeleverd.

Please follow and like us:

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.