Wijknieuws

Officiële opening bij Betje, de wijkwinkel van Moerwijk

Bij Betje
Logo Bij Betje wordt zichtbaar

Bij Betje is de gloednieuwe wijkwinkel van Moerwijk, midden in winkelcentrum Betje Wolffstraat.
Bij Betje ben je welkom voor een kop koffie of thee en een praatje. Bij Betje organiseert activiteiten en verkoopt wijkproducten.

Bij Betje wil uitgroeien tot een onmisbare ontmoetingsplek in de wijk waar je terecht kan met vragen of waar je welkom bent voor een buurtmaaltijd (samen eten en koken). Er zijn activiteiten zoals breien en haken, wandelen door de wijk, knutselen voor kinderen, huiswerkbegeleiding of een kaartcompetitie. Dit alles georganiseerd voor en door Moerwijkers.

Bij Betje
Muziek en dansen

Op donderdag 1 maart 2018 opende wethouder Economie Karsten Klein officieel ‘bij Betje’. Winkeliersvereniging BIZ Betje Wolffstraat heeft samen met woningcorporatie Staedion en de gemeente Den Haag het initiatief genomen voor wijkwinkel bij Betje.
Wat was het druk!
Met heerlijke hapjes (velen gemaakt door Mama’s Eethuis), muziek en natuurlijk speeches (korte) werd de officiële opening ingeleid.

Bij Betje
Alle initiatiefnemers poseren voor het raam

Karsten Klein en iemand van Staedion trokken een groot stuk papier van het raam af, waardoor het logo van Bij Betje zichtbaar werd.
Natuurlijk werd daarna geposeerd door Karsten Klein, Win Schmale, de managers van Bij Betje Marielle van der Zwan en Irina Simons en de meneer van Staedion.
Wim Schmale, eigenaar van Etos in de Betje Wolffstraat en voorzitter van de winkeliersvereniging heeft het idee bedacht. “Ik werk al dertig jaar in Moerwijk en heb de wijk en de winkelstraat in de loop van de jaren zien veranderen: van robuuste arbeiderswijk naar een probleembuurt die ternauwernood in staat was het hoofd boven water te houden.

Bij Betje
Grote belangstelling bij opening

Na verslechtering tot in de jaren negentig is Moerwijk weer aardig opgekropen en gaat het nu een stuk beter. Het ontbrak in de winkelstraat echter aan een goede ontmoetingsplek, een locatie waar tijd en aandacht is voor een praatje en een kop koffie. Bij Betje is het antwoord op dit gemis.”
Na toekenning van een aanmoedigingsprijs van het Haags Retailpunt van de gemeente Den Haag, en het beschikbaar stellen van een winkelpand door Staedion is bij Betje in een half jaar tijd tot stand gebracht. Met hulp van een ploeg vrijwilligers is het pand opgefrist, verbouwd en geschikt gemaakt voor z’n nieuwe functie. Sinds begin januari zijn de deuren geopend en wordt er proefgedraaid.
Er hebben zich al vele nieuwsgierige buurtbewoners gemeld en vinden de eerste activiteiten plaats.
Natuurlijk voor de mensen uit Moerwijk, maar ook mensen van buiten deze wijk zijn van harte welkom!

 

 

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.