Mens/Maatschappij,  Politiek

Occupy organiseert ”Nacht van de Hoop”

foto: Richard Mulder

In aanloop van de verkiezingen had Occupy de ”Nacht van de Hoop” georganiseerd.
Occupy Den Haag organiseerde deze manifestatie in aanloop tot de verkiezingen.
Naast het Malieveld werd op 11 september gedemonstreerd uit naam van een ieder die geen stem had in deze verkiezingen: ongedocumenteerden, daklozen en gemarginaliseerde kansarmen.


Een demonstratie dus van hoop aldus Occupy. ”Hoop door solidariteit. Hoop op een duurzame toekomst voor iedereen. Hoop en verzet als antwoord op cynisme, uitholling, verharding en ontmenselijking van de samenleving. Solidaire samenwerking als antwoord op het korte termijn gewin van een snel slinkende groep bevoorrechten. Verzet door terechtwijzing van politieke vertegenwoordigers die ‘klip en klaar’ en ingegeven door andere belangen nalaten een noodzakelijke radicaler sociaaleconomische en ecologische ommekeer in gang te zetten.”

In eerste instantie werd deze door de gemeente verboden, echter de rechter had (tenslotte is er vrijheid van demonstratie) de manifestatie goedgekeurd, zolang er geen dichte tenten opgesteld zouden worden.
Overigens; Occupy wil niet verbonden worden met het advies van stempasverbranding! Volgens hun heeft de journalistiek wat dat betreft hun in een kwaad daglicht gezet; zij hebben hier beslist niet toe opgeroepen.Please follow and like us:

Eén reactie

  • Dirk

    aangezien het ondertussen al de 4e keer is dat van Aartsen bakzeil moet halen met zijn verboden ten aanzien van occupy den haag, word er nu overwogen dit rancuneus handelen van de burgemeestert onder de aandacht van de nationale ombudsman te brengen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.