Mens/Maatschappij,  Politiek,  Stadsnieuws

Occupy Den HaagIn navolging op de demonstraties in de V.S. zijn ook de betogingen in Nederland afgelopen zaterdag in diverse steden van start gegaan.
Zo ook in Den Haag, waar zo’n 700 man op de been waren.
Occupy Den Haag zou oorspronkelijk op het Binnenhof plaatsvinden, maar dat is verboden. Op het Plein was ook niet mogelijk, omdat daar een ander evenement gaande was.
Het Occupy protest is een protest tegen de zelfverrijking in de financiele wereld en voor een eerlijkere verdeling van de welvaart.
Op het Malieveld hadden een aantal mensen hun tent opgezet om daar, evenals bij Wall Street daar te blijvens taan, tot er veranderingen zouden plaatsvinden in de politiek.
Niet lang bleven de demonstranten op het Malieveld staan. Na een paar toespraken, werd ineens opgeroepen richting het Plein te gaan.
De politie, zowel, lopend, als met mountainbikes als te paard probeerde met man en macht hun tegen te houden.
Met de paarden en fietsen versperden ze hun de weg, maar het was tegen de hoeveelheid protesteerders zinloos. Hierboven zie je een demonstrant die zelfs een paard tegenhoudt onderweg.
Eenmaal op het Plein werd de betoging aldaar getolereerd en werd opgeroepen de protestactie vreedzaam te laten verlopen.
De ‘Nederlandse lente’ werd Occupy genoemd.
Ook hier werden diverse toespraken gehouden, onder andere door Anonymous.
Tot 16.00 uur mocht de groep op het Plein blijven.
De demonstratie verliep verder zonder problemen; de groep is even later naar het Malieveld teruggegaan, waar inderdaad een groep van een man of 70 is gebleven.Please follow and like us:

3 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.