Sport/ontspanning,  Stadsnieuws

NN CPC loop Den Haag is afgelast!

NN CPC
Finish! (archieffoto)

Vanmorgen bereikte mij het vervelende bericht dat de NN CPC loop Den Haag is afgelast.
Balen, want veel mensen op mijn tijdlijn op Facebook hadden zich erop verheugd.
Ik lees bij de NN CPC loop Den Haag:
“De organisatie acht het niet verantwoord om ruim 41.000 lopers van start te laten gaan onder onstuimige weersomstandigheden (code geel). Er is te veel en te harde wind, de windkracht is oplopend tot 7 met windstoten tot 100 km per uur. In combinatie met het zeer slechte weer en de lage gevoelstemperatuur is er sprake van een onverantwoorde situatie op zowel het Malieveld als het parcours. Na overleg met de Burgemeester en hulpdiensten heeft de organisatie het besluit genomen om het evenement afgelasten.

Uiteraard betreuren wij dit net zozeer als jullie omdat wij ook ontzettend hebben uitgekeken naar deze 45ste editie van de NN CPC Loop Den Haag. Een tegenvaller voor iedereen die zich erop heeft verheugd, maar de veiligheid van de lopers, vrijwilligers, toeschouwers en andere betrokkenen staat bij de NN CPC loop Den Haag, altijd voorop.
Om die reden verzoeken wij u niet naar het Malieveld te komen.”

NN CPC
NN CPC Ernst en Bobbie loop (archieffoto)

Een enorme tegenvaller.
Maar vooral ook voor de kleintjes!
De organisatie niet beter deze Ernst en Bobbie loop door kunnen laten gaan? Tenslotte wordt pas vanmiddag het slechte weer verwacht.
Ik snap dat de “echte” lopen beter kunnen worden geschrapt, maar volwassen mensen zijn beter in staat met een teleurstelling om te gaan. Kinderen snappen het niet.

Please follow and like us:
error

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.