Stadsnieuws,  Wijknieuws

Nieuwjaarsreceptie rolmodellenJanuari is de maand van de nieuwjaarsrecepties.
Ook de Politie Haaglanden gaf woensdagavond een Nieuwjaarsreceptie in de prachtige zaal van de Opera aan de Fruitweg om iedereen die meegewerkt had aan een veilig Oud en Nieuw –de rolmodellen– hartelijk te bedanken.
Meer dan 1000 vrijwilligers waren tijdens deze nacht actief geweest, buiten onder andere diverse instellingen, Moskeeen, (vrijwilligers)organisaties en zelfs het Mondriaan. Eigenlijk onvoorstelbaar; Turken, Sikhs, Koerden, Afghanen, Marokkanen en ga zo maar door die samenwerkten. (Hoe bedoel je sosciale cohesie?).
Ook tijdens de receptie zat iedereen gemoedelijk bijeen.
Natuurlijk waren ook agenten, de marechaussee maar ook diplomaten en ambassadeurs van diverse ambassades aanwezig,
Naast ‘initiator’ Hans Rasenberg van de politie spraken ook Paul van Musscher (Plaatsvervangend Korpschef van de politie Haaglanden/Hollands Midden), Stefen broers (Directeur van de gemeente Den Haag). Michel de Roos (Chef Bureau van de politie De Heemstraat) en Koen Kieviet (Chef Bureau van de politie Beresteinlaan).
Waar de rolmodellen waren ingezet, was Oud en Nieuw heel goed verlopen; een echt feest wat ook ik dit jaar concludeerde. Na alle negatieve uitlatingen in eerste instantie door diverse media geuit (burgers die taken van de politie ‘overnemen’ dat kan toch niet? De politie is vernatwoordelijk?) werd de tendens toch positiever. Ik vind dat terecht; een veilige wijk is ook de verantwoording van de bewoners. Zij zijn de ogen en de oren.
De rolmodellen zullen zeker vaker ingezet worden, waarschijnlijk ook tijdens de Europese voetbalkampioenschappen.
Maar ook andere gemeenten hebben grote interesse naar dit geweldig initiatief.
Na de toespraken werden schalen met heerlijke hapjes geserveerd.

Wil je een impressie zien met een aantal interviews? Kijk dan op Demet TV.
Meer foto’s? Klik hier.Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.