Stadsnieuws

Nieuwe bureaus in IJspaleisMaar liefst 1600 nieuwe bureaus worden aangeschaft in het stadhuis aan het Spui.
Kosten? 8 ton (Het afstoten van de stadsboerderijen en tuinen waar ik hier over schreef, moet een bezuiniging van 636.000 euro opleveren!!!). En dat in deze tijd waarin bezuinigd moet worden….
Volgens de Haagse Stadspartij (HSP) zijn de bureaus nog prima; het ergste vind ik nog dat ze gerecycled worden (en niet hergebruikt worden).


De reden dat de oude worden vervangen is dat volgens het college dat de nieuwe betere mogelijkheden voor flexwerken bieden en kunnen ze door ambtenaren zelf in hoogte worden versteld: dat bespaart jaarlijks 80.000 euro aan inzet van medewerkers.
De HSP wil zelf graag de oude bureaus houden en weigert de nieuwe dan ook.
Een mooie nominatie voor de ‘Over de balk award’?Please follow and like us:

4 reacties

  • Ton

    ….en kunnen ze door ambtenaren zelf in hoogte worden versteld.

    Ik vermoedde al dat het met ergonomie te maken had.
    Daarnaast zal het ook wel zo zijn dat sinds de uitbreiding van Den Haag richting Leidschenveen, Wateringseveld etc. er steeds meer taken bijkomen en het stadhuis niet meer berekend is op het bedienen van de Haagss bevolking. Daar staan echter de stadsdeelkantoren, waaronder het nieuwe aan de Leyweg tegenover. Hoewel voor een aantal politici Japanse tafeltjes beter zouden aansluiten bij hun mentaliteit. Lekker laag bij de gronds.

  • Frances van Rijn

    ARBO-technisch zal het allemaal wel kloppen en er zal best een aanbesteding volgens de regels zijn gehouden, maar ook in het IJspaleis staan sommige ambtenaren schijnbaar niet meer in contact met burgers en leven ze in hun eigen wereldje. Men begrijpt niet, dat burgers zich steeds meer gaan afzetten tegen deze verspilling, omdat zij zelf wel de broekriem moeten aantrekken en langer met hun meubeltjes etc moeten doen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.