Mens/Maatschappij,  Politiek

Nederlands-Iraanse Zahra Bahrami opgehangen
Het is geen Haags nieuws, maar wel iets dat me nu bezig houdt.
Zahra Bahrami werd vandaag in Iran opgehangen.
Zij zou “gesnapt” zijn met cocaine, maar wat mij eerder lijkt is dat ook zij slachtoffer is geworden door haar deelname in december 2009 aan de de Ashura-demonstraties tegen het Iraanse waar zij werd gearresteerd.
Al eerder werden mensen geexecuteerd die hieraan hadden deelgenomen; hier schreef ik er al over en over de demonstratie die Iraniers hadden georganiseerd tegen deze executies (ook een reden dat dit me misschien meer bezig houdt).
Maar veel vaker is er in Den Haag gedemonstreerd tegen de Iraanse regering.

Minister Rosenthal noemde de executie van Zahra Bahrami vandaag een “barbaarse daad” en alle contacten met Iran zijn bevroren.
Iran erkent geen dubbele nationaliteiten en stond daarom de Nederlandse ambassade niet toe Bahrami consulaire steun te verlenen. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken had twee advocaten ingehuurd om Bahrami bij te staan tijdens haar beroep tegen de straf, maar dat beroep hebben de Iraanse autoriteiten niet afgewacht helaas…

Natuurlijk wens ik de naasten van Zahra veel sterkte.
Maar ook hoop ik, dat de politiek zich nog harder zal inzetten voor alle Nederlanders die gevangen zitten in dit soort landen. Een eerlijk proces is daar nauwelijks mogelijk of zelfs onmogelijk.

Please follow and like us:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.