Mens/Maatschappij,  Stadsnieuws

Minister Eberhard van der Laan opent Haags Taalplein
Op dinsdag 26 januari openden minister Eberhard van der Laan (WWI) en wethouder Rabin Baldewsingh (Burgerschap) het Haags Taalplein aan de Calandstraat 12 (vlak bij De Put).

Het Haags Taalplein is de nieuwe inburgeringslocatie in de stad, waar overdag maar ook ’s avonds en in het weekend inburgeringslessen worden gegeven.
De gemeente Den Haag en de taalaanbieders Capabel Taal en Sagènn werken samen in dit nieuwe gebouw.
Op dit moment volgen hier meer dan 2.600 inburgeraars de lessen.
Zowel wethouder Baldewsingh als minister Van der Laan hielden een toespraak, waarin uitleg werd gegeven wat er bijzonder was aan het nieuwe inburgeren, wat er fout is gegaan in het verleden en wat de nadelen zijn voor gezinnen waar de Nederlandse taal niet wordt beheerst.


Veel mensen uit diverse landen hebben diverse opleidingsniveaus (sommigen kunnen niet eens lezen en schrijven, terwijl anderen een studie achter de rug hebben in hun land van herkomst), waardoor er nu gekozen wordt om vraaggericht op te leiden.


Bijzonder aan deze school is )zoals ik boven ook al schreef’ dat je zowel overdags als ’s avonds alsmede in het weekend kan leren.

Hieronder een stukje van de toespraak van Van der Laan, waarin hij ook problemen aanstipte van mensen die in ons land inburgerden.


Please follow and like us:

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.