Persoonlijk,  Stadsnieuws

Milieuzone tweetakt brommers vanaf 1 december een feit

milieuzone tweetakt
Mijn snorfiets, mijn vrijheid. Ook deze valt onder de milieuzone tweetakt straks…

Ik moest het even verwerken.
Net een behoorlijke rekening betaald aan een nieuwe uitlaat, zadel en andere kleinere attributen voor mijn Puch snorfiets.
Niet dat ik er vaak op rij (dit jaar gisteren zelfs voor het eerst!) maar het is mijn trots en gevoel van vrijheid.
En, niet minder belangrijk ,snel vervoermiddel als ik naar mijn ouder moet.
Maar helaas, de gemeente besloot anders: de milieuzone tweetakt is voor heel Den Haag per 1 december 2020 een feit.

Al veel vaker schreef ik over de plannen om de Puch en andere tweetakt brommers te gaan weren.
Voor mij behoorlijk onhandig. Met de tram kan ik simpelweg niet altijd.
Ik fiets heel erg veel de laatste tijd. Maar dit kan niet altijd. Bij grote afstanden of hevige wind is een stukje motor wel heel prettig.
Openbaar vervoer brengt mij niet altijd waar ik wil en een probleem voor mij is dat ik er geen gebruik van kan maken als het druk is.
Ik bleef dus een kleine hoop hebben, dat de milieuzone tweetakt uitgesteld zou worden. Zeker omdat het probleem zich vanzelf zou oplossen én er zeker goede en schone smeer olie mogelijk zijn.

Helaas.
Het is dus niet zo lees ik bij de Gemeente Den Haag.
Je kan nu gebruik maken van een sloopregeling, of, ben je in het bezit van een oldtimer is dit misschien interessant:
Heeft u een brom- of snorfiets die 30 jaar of ouder is?
Dan kunt u jaarlijks voor maximaal 40 dagdelen een ontheffing aanvragen. Een dagdeel loopt van 24.00 tot 12.00 uur en van 12.00 tot 24.00 uur. Een ontheffing is meteen geldig. Het is ook mogelijk achteraf een ontheffing aan te vragen. Bijvoorbeeld als u de rit die u ’s ochtends bent begonnen, wilt verlengen. U vraagt dan bij thuiskomst een ontheffing voor het 2e dagdeel aan. Vanaf half november 2020 kunt u een ontheffing historische brom- of snorfiets aanvragen via deze pagina. Dat kan digitaal, dus 24 uur per dag, 7 dagen per week. De jaarlijkse kosten voor het aanvragen van ontheffingen zijn € 25.

Heeft u een brommer om medische redenen?
Heeft u een 2-takt bromfiets of 2-takt snorfiets van vóór 1 januari 2011? Maar kunt u vanwege uw gezondheid niet met het openbaar vervoer reizen of op een (elektrische) fiets rijden? Dan komt u in aanmerking voor een ontheffing. U kunt vanaf 1 juli 2020 een medische ontheffing aanvragen bij de GGD. De kosten voor deze ontheffing zijn € 10.

Mijn Puch gaat niet weg. Ik loopt wel naar het Westland.
En wie weet kan ik een ontheffing krijgen of kan hij herkeurd worden als oldtimer.
Maar ik heb teveel herinneringen aan mijn mooie snorfiets 🙂

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.