Politiek

May bezoekt Rutte inzake de Brexit in het Catshuis

May
May en Rutte voor de deur van het Catshuis

Pikdonker was het vanmorgen toen ik op pad ging.
Rond 7.20 stapte ik in de bus, om op goed geluk de ontmoeting van minister-president Rutte met minister-president May te waarnemen. Of ik in het Catshuis mocht wist ik niet, maar ik dacht er beter vroeg te zijn. Tenslotte was het werkontbijt” om 9.00 uur gepland en vaak worden extra veiligheidsmaatregelen ingelast.

Ik was niet de enige die zo had gedacht.
Een flinke groep fotografen en filmploegen stond al voor het hek. Niemand die op dat moment meer wist dan dat May met Rutte in gesprek zou gaan.
Ik haalde even opgelucht adem, want ook in mijn mail was nog geen afwijzing of toestemming.

May
Stop Brexit

Niet alleen journalisten stonden bij de hekken.
Ook een mevrouw die al 10 jaar in Nederland woonde. Zij was fel tegen de Brexit. Temeer daar zij ook een Brits paspoort had, maar haar kinderen maar liefst 4 door haar huwelijk. Het zou ook voor hun lastiger worden mocht het een “harde Brexit” worden.
Helaas stond zij aan de verkeerde kant: de Britse premier kwam even later binnen aan de andere kant….

Iedereen die zich had aangemeld, mocht iets voor 9 uur door de hekken.
Ik dus ook!
Natuurlijk werd je identiteitsbewijs gecheckt, maar verdere maatregelen bleven dit keer uit.
Voorzichtig aan was het licht geworden en de regen gestopt gelukkig. Iedereen zocht een plekje op en wachtte tot May zou arriveren.

May
Rutte begroet May

Iets na 9.10 uur was het zo ver.
Rutte verwelkomde May toen zij uit de auto stapte. Met drie zoenen op de wang werd zij hartelijk welkom geheten. Handen werden geschud en niet meer losgelaten toen zij voor het Catshuis stonden en ook toen zij richting de voordeur stapten.

May
Even voor de pers poseren

Wat er verder is besproken is onbekend.
Veel zal het niet zijn geweest: veel valt er niet meer voor May te bereiken ten aanzien van de EU. Europa heeft nu er eindelijk een deal ligt een houding van “take it or leave it”.
Zij hoopt hoogstwaarschijnlijk dat er nog wel wat te binnen te halen valt inzake garanties, tenslotte heeft zij de stemming over de Brexit deal in het parlement gisteren uitgesteld.
Een meerderheid in het Britse Lagerhuis is er zeker niet op dit moment dus eigenlijk is er nu de grootste vrees van een harde Brexit wat mijns inziens tot een grote chaos zal leiden.

Please follow and like us:
error

4 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.