Diversen

Magische, sfeervolle winteretalages in de Haagse binnenstad

Een leuk persbericht dat ik jullie zeker niet wil onthouden!
Van: The Publicity Conpany
Bijgaande foto: Anton Oparin

– TINK van 8 tot eind december, TINK XL op 15 en 16 december –

 
In december presenteert Den Haag het nieuwe winterevenement TINK: ondernemers, kunstenaars en creatieven toveren vijftig etalages om tot sfeervolle kunstwerken. Een lust voor het oog voor Hagenezen en toeristen, die bovendien een wintersportreis kunnen winnen. Op 15 en 16 december is TINK XL, een winterparade met theater, muziek, acties en meer prijzen.


Al jarenlang reizen liefhebbers in december af naar Londen, Parijs of New York voor de fraaie kerstetalages. Voortaan kunnen zij in Nederland blijven, want Den Haag steekt met het nieuwe winterevenement TINK deze wereldsteden naar de kroon. Van zaterdag 8 tot eind december toveren kunstenaars, creatieven en studenten samen met ondernemers en warenhuizen vijftig winkeletalages om in sfeervolle en spectaculaire kunstwerken. De Haagse binnenstad wordt een grote expositieruimte, waar het winkelende publiek – Hagenezen, expats en toeristen – kan genieten van betoverende etalages. Het zal lijken alsof Tinkerbell, het elfje van Peter Pan, haar sterrenstof over de residentie heeft laten dwarrelen.

TINK XL
Een bijzonder onderdeel is TINK XL, een winterparade op zaterdag 15 en zondag 16 december. Twee feestelijke dagen in de Haagse binnenstad met voorproefjes van diverse wintervoorstellingen. Zo spelen acteurs van Theaterschool Rabarber scènes uit Robin Hood en zijn er optredens van studenten van het Koninklijk Conservatorium. Wie deze dagen het verstopte elfje Tinkerbell ontdekt in een van de etalages maakt kans op een leuk cadeau. Het is slechts een kleine greep uit het uitgebreide programma, dat verschijnt op de site van TINK.

HOOFDPRIJS WINTERSPORTVAKANTIE
TINK strooit in Den Haag niet alleen met sterrenstof, maar ook met prijzen. Voor de deelnemers en voor de bezoekers. De vier mooiste etalages worden door een vakjury bekroond. Bezoekers kunnen via Facebook hun favoriete etalage nomineren en maken zo kans op een van de vele kerstcadeaus en op de hoofdprijs: een wintersportvakantie in Oostenrijk voor twee personen.Please follow and like us:

4 reacties

 • Hanny

  Wat zullen de etalages mooi worden. In mijn jeugd waren er ook al zulke prachtige. Met de neus tegen de winkelruiten om alles te kunnen bekijken.

 • Geertje

  Ja…
  Ik herinner me ook de lange wandelingen met mijn ouders door de stad in de winter.
  Wat was dat een machtig mooi gezicht!
  Ik ben zo blij dat er weer wat aan de etalages wordt gedaan 🙂

 • niek

  Ik ben daar ook heel blij om Gera omdat ik mij kan herinneren als kleine jongen het een van de weinige keren was dat wij met pa en ma door de stad liepen en naar de etalages keken rond de feestdagen. Jammer dat via Facebook meedoen weer een voorwaarde is. Maar mooi bericht!

 • Ed Ploeg (NIKS)

  ach ja. Ik kan me nog levendig herinneren dat er bij de ingang van V&D aan het Spui, metershoge zwarte pieten stonden, waarvan er een kon spreken (er zat een vent ergens met een microfoon). Wat was ik bang. En dan de prachtige sint etalages op de hoek van V&D waar je de parkeerliften in reed en bij de Bij. Daar kon je echt uren naar kijken. Onder het mom van “er wordt teveel tegen elkaar opgeboden en het wordt zo steeds duurder”, was het ineens verdwenen. Tink heeft weliswaar niets met sinterklaas te maken maar alles met de kerstsfeer die ik persoonlijk dan weer zum Kotzen vind. Al dat melige (vrede op aarde) gedoe moet ik niet veel van hebben, maar dit lijkt me een heel kunstzinnige opzet en ik kom zeker kijken.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.