Stadsnieuws

Leuke ontmoeting en protest tegen clusterbommen voor beediging ministers

Het was zulk lekker weer vandaag, dat ik vanmiddag besloot richting centrum te trammen.

Bij het Spui eerst richting Binnenhof; wie weet trof ik nog een minister aan die richting Huis ten Bosch zou gaan in verband met de beëdiging, maar het enige wat nog te zien was, waren een boel persvrachtwagens en een enkele journalist.

 

 smeuig

 

tekstOp de Herengracht zag ik een groepje scholieren al lachend staan voor een seksshop. Ze bleken uit Wieringermeer te komen, en maakten een filmpje over Den Haag. Twee spontane meisjes stonden voor de etalage en aten uit een grote pot “Petjepietamientje” pindakaas. Voor hun voeten stond een bord met daarop de tekst “Den Haag, smeuïg tot op de bodem”.

Het was een vrolijk stel (al kan ik me bij dit stukje film wel wat voorstellen!).

 

 

pers 

 

agentenVerder gelopen naar Paleis Huis ten Bosch. Wederom veel pers zichtbaar op de oprijlaan, zwaar bewaakt door agenten. Twee wilden wel even voor mij poseren, maar naar binnen gaan was onmogelijk; alleen als genodigde of met perskaart mocht je naar binnen om de beëdigde ministers op het bordes zien. Helaas pindakaas.

 

 

protest

 

Toen ik weer terug liep, zag ik een mevrouw in conclaaf met twee andere agenten, die haar (gelukkig) vriendelijk benaderden. Zij hield een protest tegen oorlogen en tegen het gebruik van clusterbommen. Van de foto’s die ze op had geplakt werd ik toch misselijk; ik heb respect voor haar dat zij zo haar mening uitdraagt! Omdat zij geen opruiende teksten had, mocht ze doorgaan met haar stil protest. Ik ben benieuwd of zij ook tijdens het arriveren van de nieuwe ministers daar mocht blijven staan.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.