Politiek

LEF: een nieuwe partij die meedoet in Den Haag

LEF
Eze Nwankwor van LEF

Nog een week en dan zijn er weer de Gemeenteraadsverkiezingen.
Steeds meer keuzes zijn er te maken. Het maakt een stem lastig te bepalen, maar ook politiek wordt steeds lastiger te bedrijven, omdat er meer compromissen gesloten moeten worden.
Toch is het erg belangrijk een doelbewuste stem uit te brengen vind ik. Tenslotte gaat het om jouw toekomst, maar ook die van je (klein)kinderen! Een nieuwe partij in Den Haag is LEF.


Onlangs interviewde ik Eze Nwankwor, nummer 1 van deze partij.
Omdat veel zaken al in hun programma staan, zocht ik naar een paar dingen, waar ik me kan voorstellen, dat ook jij wel nieuwsgierig bent.
Gelukkig wist Eze de vragen te beantwoorden, ondanks alle drukte in deze tijd.

LEF
LEF aan het flyeren.

Waar staat LEF precies voor?
Het is alleen met het hart dat men goed kan zien, wat essentieel is, is onzichtbaar voor het oog. – De kleine prins LEF staat voor keuze maken om mee te doen ongeacht je leeftijd of wat voor andere hokjes plaatsende idealen dan ook.

Waar denk je dat jouw partij zich in onderscheiden? Ik zie veel overlappende onderwerpen bij andere partijen (zoals HSP). Waarom sluiten jullie je niet aan?
Wij zijn een partij voor jongeren door jongeren. Dat is onze unique selling point. De lijst bestaat uit jongeren tussen de 21 en 28 jaar. Onze Haagse achterban bestaat uit jongeren van 14 tot en met 28 jaar. We willen een nieuw geluid laten horen in de politiek en hopen zo meer jongeren te inspireren om hetzelfde te doen.

Waarom moeten mensen op jou/jullie stemmen?
Het is nu tijd dat jongeren echt gehoord worden. Den Haag verdient een gemeenteraad waarbij alle generaties zitting hebben, dus ook jongeren. We willen invloed kunnen uitoefenen op beleid dat direct betrekking heeft op ons. De politiek bekijken wij vanuit een speelse blik, waarbij verbeeldingskracht centraal staat. If you can dream it, you can do it!

Waarom mogen mensen maar 1 huis bezitten, terwijl sommigen het zien als hun “pensioen”, ideaal om te beleggen?
Momenteel is het voor mijn generatie onmogelijk om een huis te kopen of te huren. Door de grote mate van schaarste is het tijd om hierin een grens te trekken. We willen eerst alle inwoners van Den Haag voorzien van fatsoenlijke huisvesting. Als we deze taak hebben volbracht is er ruimte om het gesprek aan te gaan over vastgoedbeleggingen.

De waarheid is het omgekeerde. De focus is op de belegger terwijl er mensen zijn die nu geen huis bezitten. Als mensen zijn voorzien van hun huis, de basis behoefte dan kan de focus weer maar de belegger maar op dit moment zijn de rollen daarin omgedraaid.

Mensen kopen een extra huis zodat ze niet hoeven te werken terwijl er mensen die werken geen huis meer kunnen betalen.

Ik zie dat jullie je willen inzetten op aardwarmte. Lijkt mooi, maar zijn jullie niet bang voor het drinkwater wat daardoor vervuild wordt? Naast de mogelijke problemen als aardbevingen.
Het doel is om CO2 vrij te leven voor 2030. Dat betekent dat onze focus ligt op sustainable energy en renewable energy sources. Daarbij staat aardwarmte dus ook open als optie. Onze voorkeur gaat uit naar zonne-energie, maar daarbij dient het net vanuit Stedin hier klaar voor te zijn. We hopen dat de landelijke salderingsregeling van kracht zal blijven en willen een lokale regeling opzetten voor woningcorporaties. Hiermee dragen wij actief bij aan de energietransitie.

Als ik het programma lees, lees ik idealisme, rebellie en behoefte aan een nieuwe wereld. Alleen al het woord UBUNTU dat in het programma voorkomt.
Wil je er wat over vertellen?
Wij zijn idealistisch en willen een weg vrij maken om de volgende generatie een podium te geven in de politiek. LEF is een politieke beweging waarvan wij hopen dat we het kunnen blijven doorgeven. We zijn een springplank voor politiek talent die zich wil inzetten voor een betere samenleving, waarbij zeggenschap van iedere generatie de basis vormt. Dit is hoe wij Ubuntu implementeren in onze eigen organisatie.

 

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.