Stadsnieuws

Langste echtpaar ter wereld geeft elkaar opnieuw het ja-woord in de Bijenkorf
Het door Guinness World Records uitgeroepen langste echtpaar ter wereld, Wilco (NL) en Keisha (GB) Van Kleef-Bolton hernieuwen hun trouwgeloften in Nederland.
Vandaag gaven het maar liefst 404,7 centimeter lange stel elkaar opnieuw het jawoord in de Bijenkorf.
Het langste echtpaar ter wereld leerde elkaar kennen toen Keisha, die op zoek was naar een danspartner, contact opnam met de Tall Persons Club in Engeland.
Het bleef niet alleen bij dansen; ze raakten verliefd op elkaar. Kort daarna trouwden zij in de All Saints Church in Londen.


Omdat het Nederlands-Britse stel alleen voor de Engelse wet trouwde, bood Guinness World Records hen de mogelijkheid om tijdens de overhandiging van het wereldrecord opnieuw hun trouwgeloften af te leggen, maar dan voor de Nederlandse wet. De overhandiging van het record en het hernieuwen van de trouwgeloften door een ambtenaar van de burgelijke stand vond plaats in de Bijenkorf.
Deze “ambtenaar”, Michel Rahn, met zelf al niet een geringe lengte van ruim 1.90 lang, moest toch op een tree van de trap staan om op gelijke hoogte te komen.
Na het ja-woord was er natuurlijk ook de zoen! Mooi gezicht met de neerdwarrelende rozenbladeren. Lastig om te fotograferen, want vanzelfsprekend was er enorm veel pers op dit moment afgekomen (waaronder veel televisiecamera’s (velen zullen het al op tv hebben gezien!). Tussen de driepoten van de camera’s had ik me zittend op de grond geïnstalleerd om alles, zolang er geen fotografen voor me kwamen te staan, wurmend in allerlei bochten, op mijn “kaartje” te kunnen zetten.
Het gebeurde in de Bijenkorf, omdat de uitgever van het boek (Guinness World Records 2011) Kosmos-uitgevers op zoek was naar een bijzondere maar ook publieke locatie voor het hernieuwen van de trouwgeloften om zo het Nederlandse publiek mee te kunnen laten genieten van dit bijzondere moment. Kosmos Uitgevers: ‘Je kunt niet elke dag getuige zijn van zo’n bijzonder moment. Wij vinden het al erg bijzonder dat we het langste echtpaar ter wereld in Nederland mogen ontvangen die dag. Laat staan, dat ze zich opnieuw in het echt laten verbinden voor de Nederlandse wet. Dat is echt een grote eer.’

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.