Mens/Maatschappij

Lancering van de voorjaarscampagne ’Because I am a Girl’
Wethouder Huffnagel en Daphne Bunskoek ondertekenden op 10 mei op het stadhuis in Den haag het geboortebewijs van een Haagse baby die werd aangegeven. Daarmee startte de voorjaarscampagne “Because I am a Girl” van Plan Nederland over het belang van geboorteregistratie.

Samen met wethouder Frits Huffnagel ondertekende Daphne Bunskoek, ambassadeur van de ‘Because I am a Girl’-campagne, het geboortebewijs van een Haagse baby die maandag 10 mei werd aangegeven voor geboorteregistratie. Zij bracht daarbij een statement uit over het belang van geboorteregistratie en dat geboorteregistratie in ontwikkelingslanden helemaal niet zo vanzelfsprekend is.Wereldwijd worden 50 miljoen kinderen per jaar niet geregistreerd. Kinderen zonder geboortebewijs ‘bestaan’ officieel niet en zijn daardoor extra kwetsbaar. Dat geldt vooral voor meisjes, zij worden nog meer getroffen dan jongens en zijn vaak slachtoffer van kinderarbeid, jonge uithuwelijking, illegale adoptie en prostitutie. Daarnaast overhandigde Daphne Bunskoek het door haar zelf ontworpen geboortekaartje en beschuit met roze muisjes aan de kersverse vader.

Met deze bijzondere aangifte van een nieuwe Nederlander werd het startsein gegeven van de campagne en gaat ook een nieuwe website van Plan Nederland (klik) live. Iedere bestelling op deze geboortekaartjeswebsite draagt bij aan een geboortebewijs van een kind in India.

Luister hieronder naar de toespraak van wethouder Huffnagel.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.