Muziek

Laatste Zwingcafé ter ere van Frans de Leef

Laatste Zwingcafé
Het slotlied van het laatste Zwingcafé

Vrijdag 10 november.
Een regenachtige dag.
Toch kwam ik in een “warm bad” terecht ondanks de verdrietige reden. Want in Theater de Regentes was het laatste Zwingcafé ter nagedachtenis aan Frans de Leef. Het was een muzikaal meezingfeest met een kleine traan voor mij maar voornamelijk een lach.

Laatste Zwingcafé
Een volledig uitverkochte zaal.

Op 20 september overleed Frans de Leef, zoals ik hier al schreef.
Tussen 2000 en 2010 was hij voorzanger bij de legendarische Zwingcafé’s die maandelijks plaatsvonden in Theater De Regentes.
Vandaar dat werd besloten zijn leven te vieren met een laatste Zwingcafé.
De kaartjes waren zo uitverkocht.

Laatste Zwingcafé
Sjaak Bral die de avond presenteerde

Sjaak Bral presenteerde de avond en zong zelf ook twee liedjes. Hoewel, meestal was het voorzingen. Bijna iedereen had een meezingboek gekocht en zong mee.
Naast Sjaak zongen Jille van der Veen, Marloes Anijs, Marcel Verreck en Paul Pleijsier, twee van de vier Règâhs (de derde was net geopereerd en de vierde woont in Utrecht), Susanne de Rooij, stadsdiva Coba en Robbie de Huismuzikant een aantal liedjes.
Henk Anijs en Hans Steijger begeleidden hun op de piano.

Hans Steijger had samen met Frans de Leef het mooie lied “Den Haag op 1” geschreven. Vanzelfsprekend Frans het deel “van het veen” en Hans “van het zand”. Hans zong dit lied dan ook: geweldig dit nog een keer te mogen horen (en meezingen natuurlijk).

burgemeester van Zanen
Burgemeester Van Zanen die ook op het podium was

Er was een loterij van 3 zeefdrukken van de gebroeders de Leef. Prachtige kunstwerken van de Bijenkorf, de Lange Poten en het IJspaleis.
Tot slot werd vanzelfsprekend, net als bij het Zwingfestval “O,o, Den Haag” gezongen, waarbij de burgemeester, die tijdens de pauze was gearriveerd, door Coba op het podium werd getrokken en uit volle borst meezong.

Het was een mooi afscheid, waarbij bijna alle artiesten na hun optreden naar Frans zwaaiden.
Iedereen wist zeker: Frans heeft het gezien.

Laatste Zwingcafé
Een zwingende Coba

Hier kan je al mijn foto’s zien.
Sommige minder mooi (het licht was soms erg lastig, zeker met al die rook) dan anderen, maar ik heb ze toch allemaal toegevoegd. Pluk rustig als je wilt, en wil je een voor persoonlijk gebruik groter: geef rustig een gil.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.