Kunst/Cultuur,  Stadsnieuws

Kinderpaspoort Museumkwartier gelanceerd

kinderpaspoort Museumkwartier
Wethouder Richard de Mos lanceert kinderpaspoort Museumkwartier. Persfoto

Op een druk bezochte en feestelijke bijeenkomst in Escher in het Paleis, in aanwezigheid van alle culturele partners, heeft wethouder Richard de Mos vanmiddag de eerste kinderpaspoorten Museumkwartier uitgedeeld aan vijf kinderen. Met het gratis kinderpaspoort Museumkwartier kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar met hun ouders/begeleiders gaan schatzoeken in het Haagse Museumkwartier.

kinderpaspoort Museumkwartier Richard de Mos, wethouder Economie, Sport & Buitenruimte: “Dankzij de samenwerking met acht culturele instellingen in het Museumkwartier wordt het ook voor kinderen extra interessant om het Museumkwartier te bezoeken. Het is goed voor onze stad en lokale economie om gezinnen met kinderen te trekken. Het kinderpaspoort is een ludieke manier om kinderen kennis te laten maken met cultuur!”

Het gratis kinderpaspoort Museumkwartier (zie bijlage) is een initiatief van Escher in het Paleis, Mauritshuis, Museum Bredius, de Kloosterkerk, Pulchri, Diligentia, Haags Historisch Museum en de Koninklijke Schouwburg. Doel is ouders en begeleiders met kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar te stimuleren de culturele instellingen in het Museumkwartier te bezoeken. Thema van het Museumkwartier is Oude meesters & nieuwe helden. De kinderen zijn nieuwe helden, die met het paspoort gaan schatzoeken in de instellingen.

De gids in het paspoort vol leuke, wetenswaardige verhaaltjes is de ooievaar Cornelis. Met het paspoort in de hand bezoeken kinderen de acht instellingen, op zoek naar speciale items. Na ieder bezoek krijgen ze een sticker in het paspoort en een presentje. Als ze alle acht stickers hebben verzameld, kunnen ze bij The Hague Info Store (voorheen VVV) als cadeau een knuffelooievaar ophalen.

Het kinderpaspoort Museumkwartier is gratis op te halen bij THIS (Spui 68) en de acht culturele instellingen.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.