Natuur/milieu,  Wijknieuws

Keurmerk Natuurlijk Tuinieren A.T.V de UithofZaterdag was een spannende dag voor de vereniging A.T.V. de Uithof.
A.T.V. de Uithof is een vereniging, gevestigd aan de Jaap Edenweg 15.
‘s Middags zouden zij namelijk het keurmerk uitgereikt krijgen voor Natuurlijk Tuinieren door wethouder Sander Dekker.
Terecht waren ze als vereniging er trots op dat zij binnen nog geen twee jaar met veel inzet van de leden het natuurlijk tuinieren hebben gerealiseerd. Dit is tot stand gekomen met medewerking van de gemeente Den Haag, de AVVN (Algemeen Verbond van Volkstuinders verenigingen in Nederland) en de Haagse Bond. De Haagse Bond is het overkoepelend orgaan waar alle tuinverenigingen binnen Den Haag bij zijn aangesloten. Ook deze instanties waren die middag aanwezig.
Een volle kantine, helaas was het weer zo slecht dat de bekendmaking niet buiten plaats kon vinden. Natuurlijk in oranjesfeer….
Hoeveel ‘stippen zou het lieveheersbeestje’ krijgen?
De maximale score die een tuindersvereniging kon krijgen is 4 stippen.
Vanzelfsprekend zou dit erg mooi zijn, maar elke 6 jaar wordt een vereniging opnieuw beoordeeld. Bij de maximale score zou het lastig zijn een beter resultaat te behalen.
Toch was de bekendmaking een verrassing: maar liefst 3 stippen kwamen tevoorschijn toen het doek weggehaald werd van het bord. Een knappe prestatie.
Als je ziet en hoort wat allemaal is gedaan zoveel mogelijk natuurplekken voor flora en fauna te creëren, ook buiten de tuintjes, niet meer dan terecht.
Ook bezoekers vanuit het stadsdeel Escamp waren bij de uitreiking aanwezig. Met stadsdeel Escamp hebben zij al jaar en dag een goede verstandhouding.
Dit resulteert in de jaarlijkse dagen die als vereniging worden georganiseerd met de bewoners van Vrederust West en het Karel v.d. Oeverhuis. Ook de gehandicapten van Zomershof Beresteinlaan worden jaarlijks door de vereniging opgehaald, met als doel deze bewoners een mooie dag te bezorgen. Deze activiteiten worden allemaal gerealiseerd door vrijwilligers van onze vereniging, en daar zijn ze terecht trots op.Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.