Stadsnieuws

Kauwe Klauwe Meeting met schone brandstof

Kauwe Klauwe Meeting
Start toerrit Kauwe Klauwe Meeting

Op zondag 27 januari zal de dertigste editie van de Kauwe Klauwe Meeting in Scheveningen plaatsvinden. Meer dan 200 liefhebbers van de iconische Puch en Tomos bromfietsen trotseren weer de snijdende winterse kou. Dit evenement heet niet voor niets de Kauwe Klauwe!

Zal dit de laatste Kauwe Klauwe Meeting zijn?
Het voornemen van de Gemeente Den Haag is namelijk de tweetakt vanaf 2020 te verbieden in de stad. Dit, om de luchtkwaliteit te verbeteren.
Al eerder schreef ik, dat dat helemaal niet nodig is. Met aanpassingen kunnen deze brommers prima milieuvriendelijk zijn. Het zit hem in de smering. Deze kan ook “groen”.

Kauwe Klauwe Meeting
Prachtige brommers tijdens de meeting

Sponsoren Ecomaxx, Future 2 Green en Esso gaan daarom 200 deelnemers van deze Kauwe Klauwe Meeting voorzien van een gratis ‘volle’ tank met de schoonste brandstoffen die er bestaan. Om daarmee Puch en Tomos voor eens en voor altijd rookvrij op de kaart te zetten en voorgoed af te rekenen met de achterhaalde zienswijze, dat klassieke brommers per definitie stinkende milieuvervuilers zijn.

Wie zondagochtend 27 januari met zijn of haar Puch of Tomos met een ‘lege’ tank naar het Esso benzinestation op de Zwolsetraat 443, hoek Stevinstraat komt, krijgt tussen 10.00 en 12.00 uur een GRATIS ‘volle’ tank met naar keuze:
Ecomaxx Bike Fuel 2 met 1:40 mengverhouding, of een ‘volle’ tank Esso Energy Supreme+ 98 met 1:100 Triboron smering.
De importeurs van Future 2 Green (Triboron smeermiddel) en Ecomaxx (ready mix tweetakt brandstof) zijn aanwezig om alle vragen te beantwoorden.

Kauwe Klauwe Meeting
Archieffoto Spike

Spike, zanger/ gitarist van Direct en al jaren Puch-fanaat, zal als één van de eersten die zondag zijn Kikkerbek Puch laten aftanken met super schone brandstof. Reden temeer even naar het tankstation te gaan toch?

Kauwe Klauwe Meeting
Eindpunt toerrit Grote Markt

Natuurlijk zal de meeting op de Strandweg ter hoogte van het Noordelijk havenhoofd ook plaatsvinden. Daarna vertrekken zij, rook-en reukvrij, voor een ‘schone’ rondrit door de stad om op het Plein te eindigen (vroeger op de Grote Markt).

Burgemeester Pauline Krikke, de Wethouders en de Gemeenteraadsleden zijn op de boulevard uitgenodigd, ik ben benieuwd of zij komen!

Please follow and like us:

Eén reactie

  • Geuzenpartij

    Hopelijk gaan de Kauwe Klauwe ook in 2020 door met dit evenement, maar ja, ik voel de bui nu al hangen. Het gaat nl. niet om de schonere uitstoot met schonere brandstof, maar om de handhaving van het verbod. Ook dat is “democratie” in de 21e eeuw… 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.