Dierenleed,  Wijknieuws

Inbraak bij knaagdierenopvang

In de nacht van vrijdag 6 november is er ingebroken bij stichting knaagdierenopvang ‘het Knagertje’ aan het Westhovenplein in Den Haag.

Hoewel er nooit geld aanwezig is in de opvang is het de laatste paar jaar al drie keer voorgekomen, dat de beheerder bij aankomst de voordeur open aantrof. Net als vorige keren is er voornamelijk een behoorlijke materiële schade; twee geforceerde deuren en een aantal doorzochte dossierkasten.
De dieren zijn er relatief goed afgekomen, al is aan hen duidelijk te merken, dat er iemand met geweld de opvang en de dierenkamers doorzocht heeft.

Meerdere konijnen waren uit hun hokken gehaald en verstopten zich voor ieder mens. Iets dat bij de vorige inbraken veel minder het geval was.


Dankzij een snelle reactie van verhuurder Staedion is de materiële schade aan het pand dezelfde ochtend nog grotendeels gerepareerd, zodat de opvang op vrijdagavond weer open (en vooral dicht) kon voor het publiek.
Herstel van schade aan de dieren in de vorm van angst gaat heel wat meer tijd en inzet van de vrijwilligers van de knaagdierenopvang kosten.

Please follow and like us:

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.