Historie,  Persoonlijk

In het AD Haagsche Courant

Ik met de mammoetkies 🙂 Foto: Frank Jansen

Eergisteren schreef ik het al; een spannende middag voor mij!
Nadat ik op de zandmotor had gelopen en weer richting de strandopgang liep, werd ik gebeld. Lex de Jonge van het AD wilde graag een artikel in de Haagsche Courant wijden aan de mammoetkies. Of ik wat vragen kon beantwoorden. Natuurlijk! Leuk!

Na afloop vroeg hij of ik er bezwaar tegen had dat iemand bij me langs kwam om een foto te maken. Oef! Eigenlijk sta ik liever achter de camera dan ervoor, maar ik heb ‘geen probleem’ gezegd.
Dus snel naar huis; natte kleren (het drijfzand) uitgetrokken en weer warme kleren aangedaan.

Gelukkig belde een bekende fotograaf aan; Frank Jansen. Diverse malen zijn we elkaar al tegengekomen tijdens gebeurtenissen zoals bij de Nieuwjaarsreceptie, dus het ijs was direct gebroken.
Zaterdag stond ik dus groot in de krant 🙂
De foto’s zijn mooi geworden vind ik zelf. Je ziet buiten de gigantische mammoetkies duidelijk hoe verweerd mijn gezicht van het zout, het zand en de harde wind was geworden (tijd voor een verwenbeurtje….).
Hiernaast zie je een foto van Frank Jansen die ik van hem opgestuurd kreeg; bedankt!
Ben je beniewd naar het artikel? Klik hier voor een groter beeld, of koop de krant van gisteren als die nog aanwezig is.
Eén correctie; de kies is oud (buiten de ouderdom natuurlijk), niet de mammoet. Dat is niet te beoordelen. Tijdens de ijstijden was de Noordzee een grote steppe waar buiten diverse zoogdieren de mammoet, die er zo’n 60.000 jaar geleden leefde, rondliepen.
Elke mammoet kreeg 6 kiezen, één per kant tegelijk, die uitvielen als ze versleten waren. Bij de laatste kies stierf hij van honger want dan kon hij het gras niet meer malen. Dus of de mammoet of de kies oud was is de vraag. Klik hier voor meer informatie over dit zoogdier.

Please follow and like us:

9 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.