Sport/ontspanning,  Stadsnieuws

Huldiging BarneyDe Haagse gemeente organiseerde dinsdagavond een feestelijk onthaal voor de kersverse wereldkampioen darten Raymond van Barneveld bij zijn huis aan de Harry Pauwlaan.
Barney wist van niets; hij moest nog van Schiphol komen.


 Het regende en was best koud; erg druk was het om 19.00 nog niet echt. Langzamerhand arriveerden (honderden?) fans en ik was blij dat ik ruim op tijd een plekje had weten te bemachtigen, want ook voor de dranghekken was het nu een drukte van jewelste van diverse journalisten!

Finalist van de eerste Soundmixshow (zijn naam ben ik even vergeten) vermaakte iedereen met gitaar en zang; klonk lekker! Liedjes als “Blue Suède Shoe” en “Country Road” klinken altijd wel goed.

Om kwart over 7 arriveerde Raymond met zijn vrouw in een grote witte limousine. Vuurwerk zou er bij zijn binnenkomst worden afgestoken, maar helaas was dat al afgeknald voor de wagen aan was gekomen! Wel spoot er enorm veel confetti door de lucht en werd hij gefeliciteerd door (sportwethouder) Sander Dekker en natuurlijk de fans!
Oh, oh Barney werd gezongen op de wijs van “Oh, oh Den Haag”, wat speciaal voor deze gelegenheid was gecomponeerd.
Na een korte speech van Barney was de huldiging afgelopen; een cadeau, behalve bloemen en een fles champagne was er (nog?) niet; hij had al een lintje en het ereburgerschap gehad met zijn vorige titel!Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.