Mens/Maatschappij,  Politiek

Hongerstaking Plein wegens massaexecuties Iran

massaexecuties
Mensen in hongerstaking

Op het Plein in Den Haag is vandaag een driedaagse hongerstaking begonnen. Deze is uit solidariteit en als protest voor de politieke massamoord van 1988 in Iran, waarbij 30.000 politieke gevangenen (waaronder jonge kinderen) binnen één maand tijd zijn geëxecuteerd.
Het protest en de hongerstaking in Nederland maken deel uit van een internationale campagne om aandacht te verwerven voor deze executies. Maar ook voor degenen die nu nog steeds wekelijks plaatsvinden aldus de organisatie.

massaexecuties
Borden met informatie maar ook afbeeldingen van mensen die geëxecuteerd werden

Aandacht wordt gevraagd voor deze schrijnende situatie. Vrijheid van meningsuiting is in Iran onmogelijk werd mij verteld. Sinds de massaexecuties in 1988 is de situatie enorm verslechterd en men dient zich te houden aan de richtlijnen van de politiek aldaar.
Helaas wordt er door onder andere de media te weinig aandacht aan besteedt, ook aan protesten zoals deze.

massaexecuties
symbolisch hangen de stroppen tegenover de Tweede Kamer

Deze hongerstaking gaat in solidariteit met huidige politieke gevangenen in Iran, die op genoemde data dezelfde hongerstaking uitvoeren. Ook voor hun leven wordt gevreesd door de hongerstakers.
Voorbijgangers die geïnteresseerd waren,  werden geïnformeerd.

Het doel van het protest en hongerstaking is om de regering te veroordelen voor de massaexecuties en het schenden van de mensenrechten.
Afgelopen week zijn in Iran 25 soennieten geëxecuteerd.

Please follow and like us:

3 reacties

  • Mehdi

    Wat een goed artikel! Ik ben even van de slachtoffer van dit brute regime. Het doet me goed te zien dat deze info word gedeelt! Dank!

  • Forouz

    Bedankt dat u dit onderwerp aan het licht heeft gebracht! Het is een grote teleurstelling dat dit regime nog aan de macht is.

  • Sepiedeh

    Een onderwerp die me dicht bij het hart staat. Mijn eigen oom is tijdens de massa executie van 1988 geexecuteerd, een jonge vrijheidsstrijder die zijn hele toekomst nog voor zich had, en niks fout had gedaan. Behalve in de ogen van dit moordlustige regime, die het willen van vrijheid zien als een grote misdaad. Het doet me goed dat er vandaag de dag nog mensen zijn die hierover praten, en die opzoek zijn naar de gerechtigheid die de 30,000 slachtoffers van de vreselijke zomer van 1988 verdienen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.