computer/internet

Het ei van Columbus of eigenlijk Komp-u-ter-hulp
Daar zit je dan als jongere die niet meer naar school wil of kan.
Zonder startkwalificatie.
Dus, geen werk? Geen uitkering en eigenlijk verplicht naar school te gaan (als dat nog mogelijk is).
Instanties als Werk.nl “helpen geweldig” met intake gesprekken, sollicitatiecursussen en ga zo maar door. Denk je dat je dan nog gemotiveerd blijft?
Laat je dan eens goed zijn met pc’s (wie is daar tegenwoordig niet handig mee?)
Dan is er een geweldige oplossing.
Komp-U-Ter-Hulp (klik).
Binnen 3 tot 4 maanden een startkwalificatie in de ICT.
De enige voorwaarde van dit leerwerkbedrijf is dat je op tijd komt en natuurlijk gemotiveerd bent.
Natuurlijk is er wel eerst een intakegesprek, lees hier (klik) voor het “pad” dat gevolgd kan worden als je wordt aangenomen; het is werkelijk ongelooflijk!
Binnen een enorm kort tijdsbestek een gedegen opleiding waar je via het MBO jááááren over doet (iedereen kent onderhand de klachten over het MBO wel; lessen vallen uit of er wordt slecht les gegeven; wat een verspilling van tijd en geld).
Met als bijkomend voordeel natuurlijk dat je jong klaar bent dus voor werkgevers (zeker in deze tijd) enorm aantrekkelijk.

De theoretische opleiding en lessen worden gedaan via Dirksen; dus een gedegen opleiding!
Mijn oudste zoon loopt daar nu bijna een week in dit project en elke dag komt hij vrolijk thuis; nog niet eerder heb ik hem zo terug gezien na “school”.
Eigen initiatief wordt aangemoedigd (in tegenstelling tot wat op een “normale school” vaak wordt gedaan; daar mag je luisteren en opschrijven/doen wat een docent je te vertellen heeft).

Deze opleiding is helaas alleen nog voor voortijdige schoolverlaters; maar misschien wordt deze in de toekomst ook commercieel aangeboden; het zou toch een uitkomst zijn voor alle jongeren? Kijk hier (klik) maar eens voor de eerste aanzet.
Voor jongeren die zeker de ICT in willen een uitkomst; snel een gedegen opleiding, dus jong klaar met een opleiding, geen verspilde jaren op het MBO of HBO dus goedkoop voor werkgevers (en zeker nu je overal leest en ziet dat Nederland op ICT gebied een inhaalslag wil maken).


Komp-U-Ter-Hulp heeft overigens niet alleen een leerproject en ook (!) volop mogelijkheden voor mensen die een stageplaats nodig hebben (zoek je een plek; mail via komputerhulp@ziggo.nl ) , maar ook een prachtige cursus voor mensen die nog nooit een pc hebben aangeraakt.
Het wordt “Dubbelklik” genoemd.
Alle basisvaardigheden worden aangeleerd; hoe klik je met een muis, hoe typ je op het toetsenbord, hoe moet je mailen, hoe schrijf je een brief in Word, hoe teken je in Paint en hoe internet je?
En wees niet bang dat je wat fout doet, want alle pc’s kunnen echt overal tegen 😉
Ze herstellen zichzelf als het mis gaat.
Natuurlijk is begeleiding aanwezig.
Kosten? Van niks tot 10.- euro.
Er zijn diverse plekken in Den Haag waar je deze opleiding kan volgen; er is zelfs een gratis locatie aan de Elandstraat waar alleen vrouwen de lessen mogen volgen; dus een uitvlucht dat het niet kan of mag van je man omdat er andere mannen aanwezig zijn is er niet.
Klik hier voor meer informatie.

Dit breng me eigenlijk direct tot een verzoek en vraag.
Komp-U-Ter-Hulp wil graag in heel Den Haag plaatsen hebben om de opleidingen te kunnen doen. Het enige dat zij nodig hebben zijn locaties voor 10 pc’s met natuurlijk de tafels, stoelen en internetaansluiting; vooral in Zuidwest.
Het verzoek is dan ook; weet u een plek waar Komp u ter hulp als erkend Ecabo Leerbedrijf terecht kan, neem dan contact op via komputerhulp@ziggo.nl

Het plaatsen en onderhouden van de computers doen zij. Ze zijn in overleg met de politiek en andere partijen, om er voor te zorgen dat er geen kosten zijn voor de belangstellenden.

Om een lang verhaal kort te maken; er is nog zo veel niet gezegd, maar kijk voor veel meer informatie op de site van Komp-U-Ter-Hulp.

Please follow and like us:

4 reacties

  • SirCumSized

    En wederom een mooi initiatief wat eigenlijk geboren is uit het feit dat de reguliere MBO’s hun lesprogramma willens en wetens “rekken” tot minimaal 2 jaren in verband met de gelden die zij daarvoor krijgen vanuit OCW.
    Daarnaast missen de MBO’s vaak het contact met het bedrijfsleven c.q. stagegevers (dit gaat via de kenniscentra zoals ECABO) en in dit geval is het opleidingsbedrijf zélf de stagegever da’s ook weer een winstpunt t.o.v. de ROC’s.

    Ik weet wel een plek voor Komp-U-Ter-Hulp in Zoetermeer (in een bedrijfspand waar PC’s verkocht worden!). Wellicht als ze daarnaar toe ook willen uitbreiden kan ik hen wel helpen?

  • Hanny

    Dit is het betere (leer)werk. Geweldig initiatief, dat aan twee kanten snijdt. En de jongere leert én de digibeet wordt wegwijs gemaakt. Zoiets zou vaker moeten gebeuren. Niet alleen op ict-gebied, maar op al die gebieden waar men jongeren nodig heeft die graag met hun handen werken en problemen hebben met leren.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.