Mens/Maatschappij,  Politiek

Henk Bres overhandigt burgerinitiatief tegen pedopartij Martijn aan 2e Kamer

Foto’s: Richard Mulder


Hier schreef ik al over het burgerinitiatief tegen de pedofielenvereniging Martijn dat Henk Bres heeft gehouden, om een debat in de 2e Kamer te bewerkstelligen.
Hij begon met zijn actie nadat het Openbaar Ministerie bekend maakte dat de vereniging niet vervolgd kon worden. De club was niet aansprakelijk voor zaken waarvoor bestuursleden van Martijn zijn veroordeeld of waarvan ze werden verdacht.
Minstens 40.000 handtekeningen zijn voor een burgerinitiatief nodig om tot een debat te komen. Een aantal dat hij ruimschoots heeft behaald.

Maar liefst 72.000 handtekeningen werden opgehaald en vandaag heeft Henk Bres deze overhandigd.
Ook kreeg hij om half 2 ook even de tijd om in de Tweede Kamer zijn burgerinitiatief toe te lichten. Verschillende fracties snappen het standpunt van Bres, maar wijzen wel op juridische complicaties.

Overigens zal het gerechtshof eind september de beslissing om niet tot vervolging van Martijn over te gaan beoordelen. ”Het Hof kan het OM een opdracht tot vervolging geven”, aldus Opstelten. Verder onderzoekt het OM of er ruimte is voor een civielrechtelijke aanpak.Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.