Diversen

Help! Mijn Senseo loopt niet meer door

senseoEen huis-tuin en keuken blogje.
Maar wel een met een oplossing, die ik graag wil delen.
In 2005 kochten wij onze eerste Senseo. De reden was, dat wij weinig koffie dronken (en drinken) en liever steeds een vers bakkie wilden dan steeds een pot te zetten waarvan we een deel door de gootsteen konden weggooien.
De smaak vonden wij prima, dus waren “verkocht”.
Helaas, ruim na de garantietermijn weigerde hij dienst.
Een tweede en een derde volgden. Ook bij deze apparaten hetzelfde euvel: een klein beetje water in een kopje. De motor liep wel, maar hij maakte een enorme herrie om te stoppen na dat halve kopje water.
Onze vierde Senseo staat nu een klein jaar in de keuken en dit weekend deed hij hetzelfde. Een enorme herrie om na een half kopje te stoppen met pompen.
Ik kon me niet voorstellen dat ondanks doorlopen, schoonmaken en ontkalken hij stuk was, dus ik ben gaan Googelen; zin om weer een aan te schaffen had ik niet en opsturen al helemaal niet. Je bent je apparaat tenslotte een poos kwijt en koffie ‘s morgens als je op staat is wel erg lekker.

Ik schrok toen ik las dat je je apparaat niet met azijn mocht schoonmaken. Maar op andere fora las ik dat andere mensen dat ook zonder problemen deden; dus dat kon niet direct de oorzaak zijn.
Eindelijk vond ik een bruikbare tip.
Een euvel was (onder andere) de padhouder!
Wij hebben geen vaatwasser, dus wassen alles met de hand af.
De padhouder kan verstopt raken en dan moet je het gaatje dat in het midden zit doorprikken.
Dus een schuursponsje gepakt en de hele padhouder goed geschrobd. Daarna een naald gepakt en het gaatje doorgeprikt en wat heen en weer gerommeld.
Hierop het ik het water reservoir eraf gehaald en aan de achterkant daar waar het water aan de onderkant doorheen loopt schoongemaakt en dat tuitje aan de bovenkant stevig met een keukenrol gepoetst en ook voorzichtig doorgeprikt. Wat een kalkafzetting zat daar op!

Resultaat?
Hij zet weer volle koppen koffie en de koffie smaakt weer prima.
Dus heb je hetzelfde probleem: niet weggooien maar even proberen of deze oplossing voor jou ook werkt.

Please follow and like us:

41 reacties

 • Ron

  Hartstikke bedankt voor de tip! Onze relatief nieuwe Senseo liep ook zo slecht door, zeker met de padhouder voor twee kopjes. Even laten weken in kokend heet water en met een naald alle openingen in de padhouder, het deksel en het reservoir schoongemaakt. En verhip, het werkt weer als vanouds! Gouden tip wat ons betreft.

 • Geertje

  Fijn Ron dat deze tip ook voor jou heeft gewerkt!
  Ik was zo boos dat onze Senseo weer kuren had, dat ik een uur op fora heb rondgesnuffeld 🙂
  Dat nog iemand baat heeft met de oplossing is top!

 • klara

  geweldig, hij doet het weer, tewijl ik dacht dat hij kapot was….. dank je wel voor dit eenvoudige euvel geweldig, dat scheelt een hoop voor het mileu, en zo makkelijk opgelost…….

 • Dorine

  Bij mij werkt het niet. Ik heb geprobeerd om de gaatjes (roostertje bovenaan in het midden) met een naald te doorprikken, dat gaat, maar nog steeds komt er geen water genoeg door. Je hoort veel kabaal, maar meer dan enkele druppels komt er nog steeds niet door. Ervoor niets, maar na het naaldgebruik ook niet veel.
  Ik vrees dat ik een nieuwe padhouder zal mogen aanschaffen. Toch beter dan eenhele nieuwe Senseo, maar toch weer nodeloze kosten :-(.
  Toch bedankt voor de tip.

 • Indrize

  Jeuj, mijn senseo doet het weer na twee weken heel weinig doorloop te hebben gehad. Gewoon de gaatjes doorprikt en krijg ineens terug volle kopjes met een romig laagje :)) Sooooo happyyyy!!! Dank u wel voor de geweldige (eenvoudige) tip.

 • Sanella

  Het werkt Prima!!
  U heeft mij hiermee geholpen , ik had hetzelfde probleem.
  Alles gedaan wat u zei en het werkte
  Dankje wel!!

 • nicola buys

  Hier was hij volledig verstopt. Liep niets meer door volledig niets meer.
  Wist dat het probleem lag aan de padhouder maar kon geen oplossing bedenken anders dan verstopte doorloop.

  Het middelpunt doorprikt zoals u aangegeven had en het werkt ongelofelijk! Nog nooit zo’n vloeiende koffiedoorloop gehad. Echt super! Van hart e bedankt!!!

 • Jan

  Je kan datgeen overigens makkelijk testen. Bij alle Senseo’s worden 2 padhouders geleverd (voor één en 2 koppen). Dus mocht je problemen hebben, pak dan desnoods de andere padhouder. Dan weet je in ieder geval, wat het probleem is. 2 defecte/verstopte padhouders tegelijkertijd lijkt mij als toeval zeer onwaarschijnlijk.

 • wassink

  Super dankjewel!!!! Hij doet t weer! Had hem al klaarstaan om weg te gooien en dacht nog even op internet kijken, dat scheelt me 70 euro. Dank voor de tip en het delen!

 • Bertus

  Zonder padhouder zou hij ook door moeten lopen, dus grote beker eronder ,en 2 in drukken.

  En padhouder in de azijn weken, dat vreet de koffie op.

 • Frances van Rijn

  Ik heb geen Senseo, maar wat een reacties! Goed blogje dus en wie weet kan ik er andere mensen mee helpen!

 • Geuzenpartij

  Om problemen te voorkomen gooi ik de padhouder eens in de zoveel tijd samen met een blokje voor de vaatwasser in een pannetje. Dit laat ik een half uurtje pruttelen. Ook gooi ik er dan lepeltjes met bruine aanslag bij.
  Ter controle zuig ik even aan het tuitje van de padhouder.

 • Joop Tijnagel

  Gaatjes prikken helpt wel, gaat het niet van de bovenkant probeer het eens vanaf de uitloop tuit zitten toegangen naar boven dit heb ik gedaan, eerst onderaf en toe van bovenaf volle bakkie weer een feit.

 • Sophie

  Wie weet?
  Wanneeer het water doorloopt loopt er ook kokend heet water via een heel klein tuitje boven in het reservoir.
  Het hele reservoir heeft dan heet water.
  Heel raar!!!!????

 • Ton Dekker

  is bij mij ook het geval reservoir wordt heel erg heet en komt weineg water uit senseo alles al ge probeerd.ont kalk pethouders zijn schoon help niks .Wie weet een oplossing?

 • Jan Uilenberg

  Bij ons is het ook een drama, de pads gaan bij ons om de 2 á3 dagen in de vaatwasser. Dit helpt voor geen meter en om ze in een kommetje met soda en heet water te doen en laten weken tot de volgende dag helpt bij ons ook niet. Ook geprobeert door te prikken maar had geen effect zelfs niet met hoge druk van de compressor.
  Wij kregen bij aankoop een melkopschuimer kado, maar ik denk dat we een melkopschuimer hebben gekocht en daarbij een Senseo koffie apparaat kado hebben gekregen.
  Waardeloos

 • Randy

  even laten weken in kokend water en daarna doorblazen met een fietspomp via onderzijde van de koffiepadhouder……..wel ventielknijper van de fietspomp eraf halen 😉

 • Rowie

  Ja fantastische tip. Ik wist dit al, maar vind het raar dat het nergens gezegd wordt.
  Nog een chiquere oplossing is een nieuwe padhouder bestellen:)
  Maar ik denk dat Philips en de andere merken het niet zo heel erg vinden als iedereen na 2 a 3 jaar gewoon lekker een nieuwe machine koopt.
  Net als de gloeilamp van weleer. Vond het altijd vreemd dat we iedere twee jaar nieuwe gloeilampen nodig hebben, maar in het museum?… daar brand de eerste gloeilamp nog steeds na al die decennia….

 • admin

  Graag gedaan Gerda! 🙂
  Zelf heb ik het lang gedaan, wat de levensduur aardig heeft verlengd!
  Die apparaten zijn duur zat, maar zo handig….

 • Rinze

  Dat prikken lijkt mij erg gevaarlijk. Niet doen. Het spul waar de gaatjes door verstopt raken, oplossen met behulp van soda, of een afwasblokje. Of koken in azijn- er is alijd wel een methode die werkt. Zo vaak bij de hand gehad…..

 • admin

  @Rinze,
  De gaatjes zitten al in de padhouders, dus het kan geen kwaad dat te doen met een naald of iets dergelijks 🙂
  Inderdaad kan oplossen met azijn ook, maar bij mij werkte dat niet meer. Het had dan ook met ontkalken gelukt denk ik.
  Rommel van de koffie zelf was denk ik de oorzaak.
  Zelf heb ik geen vaatwasser: wie weet dat dat ook een oplossing is voor mensen die dat wel hebben!

  ALs je de keuze hebt om een nieuwe aan te schaffen, of dit nog even te proberen is die keuze simpel 🙂

 • Randy

  even laten weken in kokend water en daarna doorblazen met een fietspomp via onderzijde van de koffiepadhouder……..wel ventielknijper van de fietspomp eraf halen ?

 • Randy

  even laten weken in kokend water en daarna doorblazen met een fietspomp via onderzijde van de koffiepadhouder……..wel ventielknijper van de fietspomp eraf halen ?

 • Rinze

  Sommige modellen hebben super-fijn gaas in plaats van gaatjes. Daar past geen prik-ding in. Ik had er al eens een compleet verwoest. Dan kan het apparaat helemaal geen druk opbouwen- het andere uiterste…

 • admin

  @Randy:
  Dat is slim!!!
  Dank je voor de tip 🙂

  @Rinze
  Oef! Dat wist ik niet. Deze heb ik ook nog niet gehad.
  Goed om bij stil te staan!!!

 • wim

  Laten weken in warm water (of na koffie zetten) en met de harde kunststof haren van een afwasborstel in het gaatje aan de onderzijde van de padhouder krabben… Het gaasje blijft heel en regelmatig de padhouder in kopje water heen en weer laten gaan.

  De zwarte koffieaanslag/schilfers zie je dan op de bodem van het kopje water terug.
  Met een zaklampje eerst kijken hoe dicht het gaatje is en na schoonmaken controleren of het gaatje voldoende vrij komt, anders de aktie voortzetten.

  Dit werkte bij mij goed.

 • Anja Oostenveld

  Jouw tip is al een aantal jaren oud, maar ik begon te oeken en kwam op jouw site terecht. Ik denk dat dit een hele bruikbare tip is!! Mijn senseo=aooaraat stopte ermee en ik heb het ontkalkt. In eerste instantie met azijn, toen dat niet afdoende was heb ik speciale ontkalkvloeistof van HG aangeschaft. Mijn senseo deed het …. twee dagen 🙁 Ik begreep er niets van.
  Ik ga jouw tip uitproberen en hoop dat het daarmee opgelost is. Dank je wel ☺

 • admin

  Ik hoop dat het je lukt Anja!
  Overigens, heb ook eens gelezen, dat een nieuwe padhouder ook wel eens wil lukken: misschien dat dat werkt?
  Succes!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.