Wijknieuws

Harm Benthem vertrekt als stadsdeeldirecteur

Harm Benthem
Harm Benthem rechts met links wethouder Zuidwest Martijn Balster

Op LinkedIn las ik een bericht, dat ik niet echt had zien aankomen.
Namelijk dat stadsdeeldirecteur Escamp Harm Benthem gaat vertrekken!
Op 1 juni heeft hij een nieuwe functie.


In maart 2019 nam hij het stokje over van René Baron, die sinds 2011 stadsdeeldirecteur was van Escamp. René werd toen Programma-Directeur van de Regiodeal Den Haag Zuidwest.
Nu zal dus Harm Benthem Escamp als stadsdeeldirecteur verlaten. En wel direct! Per 1 juni gaat hij aan de slag als Opgave Directeur Nieuwkomers.
Ik wens hem natuurlijk veel succes in zijn nieuwe functie. Het lijkt me een enorm uitdagende baan.
Jammer is natuurlijk wel, dat Escamp weer een ervaren iemand gaat missen…

Harm Benthem
Harm Benthem spreekt tijdens het Escampfestival 2019

Hij schreef op LinkedIn:
De afgelopen jaren heb ik me als stadsdeeldirecteur ingezet op de verbinding tussen woonhuis en stadhuis en vice versa. Uit de relaties zijn de mooiste ontwikkelingen tot stand gekomen. Door samenwerking onderhouden bewoners met de gemeente hun straat of buurt en daardoor zijn tientallen gulden klinkers uitgereikt. Van gulden naar goud waard. Samen houden we het veilig en zijn veel bewoners actief in ogen- en oren-teams. Er zijn moestuinen aangelegd of water-speel-parken. Vrijwilligers en professionals sporten samen met jongeren en andere jongeren organiseren zich in een jongerenraad. Bewoners spreken in bij de raad en het college vraagt om raad en daad bij bewoners. Er is een manifest Moerwijk en deze wijk is weer onderdeel van Zuidwest op z’n best! Bewoners hebben behoefte aan ontmoeting, dus plekken om te ontmoeten zijn gerealiseerd. Alles draait om oog voor elkaar te hebben. We hebben ingezet op inspraak, samenspraak en tegenspraak. Op samensturing, op samenredzaamheid op het samen doen.
Zijn we er al ,nee. Doen we genoeg, nee. Neemt niet weg dat ik maar wat trots ben op alle bewoners, collega-ambtenaren op professionals en vrijwilligers die samen Escamp elke dag weer een stukje mooier kleuren. Trots op mijn collega stadsdeelmedewerkers die elke dag in de frontlinie te werk gaan als doeners, denkers en vooral als verbindingsofficieren van de wijken en buurten in Escamp.
Na een klein decennium gewerkt te hebben als stadsdeeldirecteur maak ik per 1 juni de overstap naar een nieuwe functie binnen de gemeente Den Haag. Ik ga me inzetten om mensen te ondersteunen die huis en haard hebben verlaten, die veiligheid en geborgenheid zoeken, die vechten voor een nieuw perspectief voor henzelf of gezin. Ik ga door samen te werken met bewoners, maatschappelijke partners en collega’s aan de slag om Nieuwkomers een heenkomen te bieden die recht doet aan de stad van Vrede & Recht.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.