Stadsnieuws

Haagse Energiebeurs 2017 goed bezocht

Haagse Energiebeurs
De stand om je huis energiezuiniger te maken op de Haagse Energiebeurs

Zondag 26 november werd in het stadhuis, of IJspaleis beter gezegd, de Haagse Energiebeurs gehouden.
Veel stands waren aanwezig om hun idee “aan de man” te brengen en mensen onder andere geïnteresseerd te krijgen voor een wat duurzamer oplossing voor de huidige ecologische problematiek.

Bij binnenkomst werd je direct gevraagd een aantal vragen te beantwoorden waarbij je een kans had iets te winnen. Wat precies werd me in de hectiek niet echt duidelijk, maar ik heb netjes het formulier ingevuld zodat ik ook direct wat was bijgekomen van de tramrit.
Voor de lezers: ik hou niet erg van het openbaar vervoer, al maak ik er regelmatig gebruik van. Liever de fiets of snorfiets, maar deze kou was me even te gortig.

Na het invullen ben ik bijna alle stands langs gelopen. Hele interessante en mooi opgezette en wat vage naar mijn mening. Na een half uurtje vroeg ik me af, of de naam van de Haagse Energiebeurs eigenlijk niet verkeerd was gekozen. Duurzaamheidsbeurs was beter geweest want er waren weinig stands die echt met energie te maken hadden.
Natuurlijk wel bijvoorbeeld E-bikes,  gezamenlijk zonne-energie (voor bepaalde postcode gebieden), aardwarmte, zelfs een meeneem-zonnecollector, en groene daken.
Maar voornamelijk zag je duurzame initiatieven. Persoonlijk juich ik dat toe overigens!

Haagse Energiebeurs
De Kledingbibliotheek

Prachtig vond ik de Kledingbibliotheek. Een initiatief waar je voor een bepaald bedrag per maand unieke kleding kan lenen ontworpen door ontwerpers. In het te betalen maandbedrag zitten de schoonmaakkosten inbegrepen.
Leuk als je regelmatig uitgaat en niet steeds kleren wilt aanschaffen die je daarna toch niet meer draagt.

De Gemeente Den Haag had ook een stand “Hou van je huis” (eerste foto).
Na het invullen van een enquête (ja weer: voor de statistieken) kreeg je een doos met een aantal voorwerpen om je huis energiezuiniger te maken. Wel heel erg ideaal!
Er zat een ledlamp in, een rol tochtband en radiatorfolie. Ideaal!  Ook een folder met tips om verder te besparen. De ledlamp kwam goed uit, want we hadden er net een nodig en het folie: top, want we hebben nog verwarming zonder.

Haagse Energiebeurs
Een 3d printer maakt vormen

Het was jammer, dat ik merkte dat niet alle standhouders even goed kennis van zaken hadden. Op gerichte vragen wisten zij geen antwoord. Waarschijnlijk omdat zij pas kort van tevoren waren uitgenodigd?
Hoe dan ook, het was een zeer gevarieerde beurs, ook voor kinderen was er van alles mee te maken. Zij konden knutselen, bij MIAW zich uitleven, proeven zien bij een stand van Museon en de 3d printers bewonderen.
Maar ook heel veel (duurzaam) eten dat je kon kopen, zowel om daar te eten (zoals soep) als ingrediënt (zoals sambal of pompoenen) om mee te nemen.

Haagse Energiebeurs
Operatie Steenbreek: haal tegels uit je tuin

Bij mijn vertrek ging ik nog even langs bij de stand van Operatie Steenbreek.
Dit is voor mij toch wel een geweldig initiatief. Haal de tegels uit je tuin en ga voor groen. Beter voor de stad omdat door al die regen die valt de riolen overbelast raken en beter voor de insecten zoals bijen en vlinders. We hebben ze nodig en hun aantal gaat veel te hard achteruit.
Van hun kreeg ik een aantal mooie tulpenbollen voor in mijn tuin 🙂
Vast een mooi vooruitzicht voor komend voorjaar.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.