Natuur/milieu

Gratis compost op Landelijke Compostdag

Gratis compost
Gratis compost tijdens landelijke conpostdag (archieffoto)


Landelijke Compostdag: 30 maart 2019
Op zaterdag 30 maart kunnen bewoners een zak gratis compost ophalen bij één van de Haagse stadsboerderijen tijdens de Landelijke Compostdag. Met deze jaarlijkse actie bedankt de gemeente inwoners voor het scheiden van hun groente-, fruit- en tuinafval (gft).
Bewoners kunnen tussen 10.00 uur en 14.00 uur 1 zak compost op halen per persoon, zolang de voorraad strekt. Bekijk de locaties van de tien stadsboerderijen.

Composteren goed voor het milieu
Koffieprut, appelschillen, uitgebloeide tulpen: een flink deel van ons afval is groente-, fruit- en tuinafval. Door dit materiaal gescheiden in te zamelen, kan het worden gecomposteerd en opnieuw worden gebruikt: bijvoorbeeld voor het verbeteren van de grond in parken en tuinen. In verschillende wijken in Den Haag wordt het gft-afval huis-aan-huis ingezameld. Is dat in uw wijk niet het geval? Dan kunt u gft-afval wegbrengen naar één van de afvalbrengstations op Plutostraat 1 of de Werf 11P. Of u kunt het zelf composteren.
Meer weten over afval scheiden? Kijk op www.denhaag.nl/afvalscheiden

Speciale actie op 30 maart: De eerste 50 mensen die op een stadsboerderij tijdens de compostdag uitgebloeide bollen inleveren krijgen als aardigheidje in ruil een bakje viooltjes om de tuin/balkon mee op te vrolijken.

Uitgebloeide bloembollen?
Lever ze in op een stadsboerderij
februari t/m april | Tijdens openingstijden dinsdag t/m zondag van 9.00 – 17.00 uur
Alle stadsboerderijen | www.denhaag.nl/stadsboerderijen

Zo’n gezellig bakje met bloembollen op tafel, in het voorjaar. Maar wat doe je ermee als ze zijn uitgebloeid. Weggooien?! Zonde, want de bollen zijn vaak goed opnieuw te gebruiken. Lever ze in op de stadsboerderij. Deze bloembollen zullen dan op het terrein van de stadsboerderij worden herplant, zodat iedereen volgend jaar weer plezier kan beleven aan uw bollen!
In 2018 is er totaal meer dan 175 kg bollen ingeleverd op de stadsboerderijen.

100 jaar Natuur- en Milieueducatie in Den Haag
Met #goedbezigDH vieren we in 2019 dat de afdeling Natuur- en Milieueducatie van de gemeente Den Haag 100 jaar bestaat. In 1919 nam de gemeente het beheer van de eerste Haagse School- en Kindertuin over. Dat was het begin van 100 jaar onderwijs over natuur en milieu.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.