Koningshuis,  Kunst/Cultuur

GEZOCHT! HAAGSE FOTO’S KONINGIN EMMA voor tentoonstelling

De Koninklijke Familie verlaat het Paleis Lange Voorhout na een bezoek aan Koningin Emma, 30 april 1917.
Bron: Koninklijk Huisarchief, Den Haag.

Vanaf 25 mei 2011 zal bij Escher in het Paleis in Den Haag de tentoonstelling ‘Emma: redster van Oranje’ zijn te zien. Deze expositie bestaat uit foto’s van Koningin-Moeder Emma (1858-1934) uit verschillende archieven. Emma regeerde het land acht  jaar als regentes, van 1890 tot 1898. Zij was een betrokken moeder en oma.

Na een woelige tijd in het midden van de negentiende eeuw waren de Oranjes niet meer geliefd bij de bevolking. Koningin Emma won het hart van de Nederlandse bevolking door haar optreden en engagement; haar rol als jonge weduwe met een lief dochtertje  waarmee ze in een charme offensief stad en land afreisde, deed het koningshuis veel goed.
In de hoop onbekend fotomateriaal voor de tentoonstelling  te vinden, vraagt Escher in Het Paleis uw medewerking:

Misschien heeft u nog oude foto’s uit de periode 1901-1934 waarop koningin Emma in Den Haag is te zien. Mocht dit het geval zijn, dan zouden wij graag een digitale kopie van uw foto maken en die in de tentoonstelling gebruiken.
Mocht u uw foto beschikbaar willen stellen,  kunt u voor 31 maart 2011 een e-mail sturen naar: stage@escherinhetpaleis.nl. Uw naam wordt natuurlijk in het bijschrift vermeld.
U kunt ook bellen naar 070-42 77 730 en vragen naar Imke van den Ende, tussen 11 en 17.00 uur.

Please follow and like us:

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.