Persoonlijk,  Stadsnieuws

Generatietuin ontvangt Appeltje van Oranje

Minister Verburg opent eerste Generatietuin

 

In 2010 mocht ik aanwezig zijn bij de opening van de allereerste generatietuin van Nederland.
Ik vond het een geweldige belevenis.
De generatietuin is een tuin waarin kinderen van de naschoolse opvang 2Samen samen met de bewoners van het verzorgingshuis Royal bloemen en gewassen zaaien, planten, verzorgen, oogsten en consumeren.
Het doel van de generatietuin werd in de toespraken duidelijk, namelijk het groen letterlijk naar kinderen in de stad te brengen om ze kennis te laten maken met de verschillende fasen en aspecten van het groeiproces.

Dit project De Generatietuin heeft nu een Appeltje van Oranje gekregen, een onderscheiding voor sociale initiatieven die op succesvolle wijze verschillende groepen mensen verbinden. Dat het verbindt was in 2010 al duidelijk zichtbaar. Wederzijds begrip en samenwerking was goed te zien.

Het Appeltje van Oranje bestaat uit een bronzen beeldje, ontworpen door koningin Beatrix, en een geldprijs van 15.000 euro. De Appeltjes van Oranje worden op 16 mei in het Koninklijk Paleis in Amsterdam door koning Willem-Alexander en koningin Máxima uitgereikt.
Een “royal” waardering voor Royal dus…..
Leuk is ook, dat een foto die ik had gemaakt is gebruikt voor een publicatie op pagina 2 en de aanvraag van het Appeltje van Oranje.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.