Stadsnieuws

Faillissement aangevraagd voor de pier

Pier vanaf Kijkduin

 
Waar je ook staat in Den Haag en wijde omtrek, de pier is een heel herkenbaar bouwwerk. Een bijzonder gezicht hoe deze zich in zee uitstrekt.
Prachtig om tijdens het jaarlijkse vuurwerk te zien hoe dit punt wordt verlicht.
Wat eigenlijk wel te verwachten viel door alle mediaberichten eht afgelopen jaar heeft eigenaar Van der Valk, die de pier in 1991 kocht voor het symbolische bedrag van één gulden, faillissement aangevraagd voor de Pier Vastgoed BV, het bedrijfsonderdeel waar de locatie onder valt.
Da bevestigt pr-bureau Buro Six namens het horecaconcern.

“De pier staat inmiddels al een jaar te koop”, zegt een woordvoerder vandaag. “De locatie blijkt niet rendabel en dus wil de familie ervan af.”Door de feestdagen heeft de behandeling van de aanvraag wel wat vertraging opgelopen.
Of er een doorstart komt is onduidelijk, maar het initiatief daarvoor komt in ieder geval niet van Van der Valk.

Het is nog niet duidelijk hoeveel mensen hun baan zullen verliezen bij een faillissement.
Ook de eigenaren van de bedrijven op de Pier worden namelijk door het faillissement benadeeld. Deze huurden hun winkelruimte van Van der Valk, die het onderhoud verzorgde. Van der Valk laat weten dat dit nu stopt.

De gemeente Den Haag wil nog niet reageren op de aanvraag van het faillissement van de Pier van Scheveningen maar vindt wel dat eigenaar Van derValk verantwoordelijk blijft voor het onderhoud. ”Onlangs hebben wij nog onderhoudswerkzaamheden aan de Pier laten verrichten en daarvan hebben wij de rekening gewoon naar Van der Valk gestuurd”, zegt een woordvoerder van de gemeente tegen het ANP.
Omdat bij een controle was vastgesteld dat sommige delen van het bouwwerk door achterstallig onderhoud niet stabiel meer waren heeft de gemeente onderhoud laten verrichten omdat Van der Valk ondanks aandringen deze niet uitvoerde.

Please follow and like us:

3 reacties

  • madbello

    Altijd dat afschuiven van verantwoordelijkheid door privatisering, de pier is gewoon van Den Haag en laat Den Haag wat leuks er mee doen. Zat ruimte om kunst en cultuur en andere creativiteit te tentoonstellen en wat echte actie te organiseren, dat kan Den Haag als geen andere in plaats van die suffe Van de Valk.

  • SirCumSized

    Jeeh, het van der Valk concern wat zijn afspraken met de gemeente niet nakomt, je verwacht het niet hè? Terwijl van der Valk zo bekend staat als “regelvolgend”? Gaat nu een afweging worden tussen verbouwen voor 5 miljoen of slopen voor 3 miljoen. Afbranden is ook een optie maar dat is al eens eerder gedaan, dus niet zo origineel…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.