Natuur/milieu

Even wat zonnige foto’s op deze regendag
Wat waren we verwend de afgelopen tijd!
Na de kou van deze winter sloeg het weer ineens om; van dag op dag werd het ineens lente; heerlijk!
Soms kon je zelfs zonder jas naar buiten.
Opvallend vond ik, hoe ook de natuur ineens ontwaakte en alles in één klap groen leek te worden. Niet geleidelijk, zoals het “normaal” leek te gebeuren, maar echt ineens.Al vaker had ik het over de ooievaars op het Koekamp.
Volgens mij kunnen we dit jaar echt kuikens verwachten (mits het weer meewerkt). Deze ooievaar zit al een poos te broeden op het nest; het mannetje verzorgt haar zo te zien goed.
Ik hoop echt dat ik een dezer weken het (de) kuiken(s) in beeld kan brengen!
(Maar dan wel met de andere camera).

Vóór ons keukenraam staat een laurier. Toen we hier kwamen wonen heb ik deze als ministruikje daar geplant. In de loop van de jaren groeide hij uit tot een grote struik, bijna boom, die ik echt een paar keer per jaar moet snoeien om nog wat licht in de keuken te “vangen”.
Ideaal als ik stoofvlees maak, of een lekker soepje; ik hoef alleen het raam maar te openen en een blaadje te plukken voor extra aroma.
Vorig jaar wilde ik hem weer bijwerken, maar ineens zag ik allemaal miniscule knopjes. De snoeischaar dus maar weer snel opgeruimd want ik wilde wel weten hoe de bloempjes eruit zouden zien!
Helaas, de winter kwam eraan en het leek of de knoppen verschrompelden.
Tot vorige week; prachtige kleine gele bloempjes verschenen terwijl ik had verwacht dat alles kapotgevroren was!

Ook de aalbes bloeide weer uitbundig. Ik denk dat dit een zandbij is die zich tegoed doet aan het stuifmeel; veel gangen zijn dit jaar weer zichtbaar op de stoep voor ons huis en het formaat is wel heel klein!

En ja, natuurlijk een lieveheersbeestje als laatste foto; ik kan het niet nalaten.
Deze heb ik in het centrum al lang gemist. Veel veelkleurig aziatische lieveheersbeestjes zijn daar en andere soorten komen er nauwelijk meer voor. Voor mij dus een unicum nu een veertienstippelig lieveheersbeestje daar te ontdekken!

Deze regenbui is hard nodig, maar eerlijk gezegd hoop ik, dat het niet lang zal duren en het volgende week weer snel echt lente wordt.

Please follow and like us:

5 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.