Wijknieuws

Erasmusweg gaat op de schop!

Erasmusweg
Erasmusweg in de toekomst. Afbeelding Gemeente Den Haag

De Erasmusweg gaat op de schop. Eindelijk wordt het aan beide zijden tweerichtingsverkeer.
In deze blog klaagde ik al over de inrichting van deze belangrijke doorgaande weg. Gelukkig wordt hij nu aangepakt. En behoorlijk ook!
Op de bovenstaande foto zie je de toekomstige inrichting. Een smallere middenberm en lantarenpalen niet meer in het midden, maar aan weerszijden van de weg. En aan beide zijden een tweebaansweg.

Een paar weken geleden kreeg ik een uitnodiging van de gemeente om naar een informatiebijeenkomst te komen. Eigenlijk was ik van plan te gaan, maar ik vond het zo koud en ik had het zo druk gehad, dat ik eerst de pagina op internet ging lezen, die gewijd was aan deze herinrichting. Er staat zo vreselijk veel informatie opdat ik toch besloot thuis te blijven. En verdere informatie is sowieso verkrijgbaar op het stadsdeelkantoor.

Wat gaat er gebeuren?
Veel! Zoals ik al eerder schreef, de weg krijgt twee rijstroken aan beide zijden. Dus de weg naar het centrum krijgt er een hele rijstrook bij. Straks zijn er dus 2 rijstroken in elke richting. Ook worden de parkeerplekken langs de weg breder en duidelijker zichtbaar.

De middenberm wordt smaller, zodat er ruimte ontstaat voor de extra rijstrook en ruimere parkeerplaatsen. De weg oversteken is door deze versmalling van de middenberm straks op minder plekken mogelijk. Dit geldt zowel voor auto’s, als voor fietsers en voetgangers. De oversteekplaatsen die blijven, worden duidelijker en veiliger. Dit is soms wel even omrijden of omlopen. Door het aantal oversteekplekken te verminderen, rijdt het autoverkeer op de Erasmusweg vlotter door.

De gemeente combineert werkzaamheden als dat kan. Daarom wordt ook direct het oude riool in een deel van de Erasmusweg vervangen, zo wordt de overlast beperkt. Al duurt het wel erg lang!

De Erasmusweg wordt in 2 delen aangepakt:

  • tussen de Troelstrakade en Loevesteinlaan (2019)
  • tussen de Loevesteinlaan en de Beresteinlaan (2020)

Tijdens de werkzaamheden is telkens een deel van de Erasmusweg afgesloten voor al het verkeer.

Overigens, wie in deze wijk woont adviseer ik inderdaad de link te lezen, want er is nog steeds mogelijkheid een zienswijze te geven voor het concept voorontwerp herinrichting Loevesteinlaan – Beresteinlaan (dus voor dit deel van de Erasmusweg!) en reacties op het schetsontwerp en het antwoord van de gemeente hierop die zijn verzameld in een reactiedocument aan te vragen. Dit document kunt u opvragen via Erasmusweg@denhaag.nl.

Al met al zal de herinrichting zorgen voor veel overlast (net als indertijd bij de Loevesteinlaan) maar ik denk dat het er een stuk veiliger op zal worden.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.