computer/internet,  Stadsnieuws

Dutch Bloggies 2009

 

Eén december was het zover; de uitreiking van de Dutch Bloggies in het Paard van Troje.

Een spannende dag voor veel bloggers; veel nominaties, veel prijzen.

Dit is geen opsomming van de winnaars en dergelijke, maar meer een sfeerimpressie.

Om alle namen en winnaars te vermelden is vrij zinloos; je kan ze allemaal vinden op de Dutch Bloggies alhier (met juryrapport en al).

 

Het Paard is voor mij een prachtlocatie; daar heb ik in 1982 mijn man leren kennen en nog steeds komen we er heel af en toe.

Dat de Bloggies daar werden georganiseerd was een plezierige verrassing voor mij.

 

Rond 19.15 kwam ik aan; een nog vrijwel lege grote zaal. Eigenlijk was ik verbaasd; had een grotere drukte verwacht.

Leuk! Zag Interniek staan aan de bar en even staan kletsen samen met een van de oprichters van Denhaag.org.

 

 

Ook Madbello (rechts op de foto naast de juryleden) was aanwezig, en zoals ik later las Koffiekitten. Helaas heb ik haar gemist, al heb ik lang gezocht.

 

De sfeer was leuk, maar jammer vond ik dat alle stoelen al opgesteld waren. Want toen het wel druk werd, was er nauwelijks plaats om te staan. De bar was door het groeperen van iedereen (ja, iedereen wil wel kletsen met elkaar!) niet bereikbaar, behalve als je er stond.

Alle drank was tot 20.00 uur gratis; maar ook daarna werd er goed geschonken.

Heerlijke hapjes werden gepresenteerd; ja, verzorgd was het goed!

 

 

Bij de ingang stonden laptops en tekenborden. Maar ook zag ik een paar mensen aan het fröbelen met klei. Vind dat eerst wel grappig, maar later zag ik dat het wel degelijk een functie had; het maken van beelden op de pc door beelden te maken van de vormen.

 

 

Om 20.00 uur begon de uitreiking en werd iedereen verzocht op een stoel plaats te nemen voor de juryrapporten en de winnaars van de diverse categorieen.

 

 

Wethouder Frits Huffnagel reikte de winnaar van de publieksprijs uit aan Iphoneclub.nl.

Natuurlijk zat ook ik in de longlist van de publieksverkiezing; maar zoals ik al lang had verwacht maakte ik geen kans; om tegen grote blogs op te boksen is onmogelijk en ik ben ook niet van plan commercieel te worden.

Bloggen is een hobby, passie voor mij en ben niet van plan om voor een prijs mijn passie te verloochenen (zo voel ik dat althans!). Door de nominatie ben ik al een winnaar; iedereen die op mij heeft gestemd; vreselijk bedankt! Want nooit had ik verwacht ooit zo ver te komen.

 

Iedereen kan natuurlijk discussieren over wat nu wel of niet een blog is, maar tegenwoordig is het gewoon een feit, dat bloggen commercie is geworden. Het “simpele” bloggen is voorbij om in de prijzen te kunnen vallen, je zal moeten opvallen en uitspringen.

De uiteindelijke winnaar van de beste weblog NRC Next  (eerste foto) feliciteer ik bij deze dan ook!

Leuk gegeven vond ik dat Geen Stijl eens niet in de prijzen is gevallen; terecht vind ik (wat dat betreft ben ik het met het juryrapport eens).

 

 

De meest opvallende bezoeker van de Dutch Bloggies vond ik toch wel Het Roze Olifantje, dat prachtig in stijl was gekomen.

 

 

Mooie T-Shirts he? Van Two Kings Den Haag; ik mocht er een meenemen; mijn zoon draagt hem met trots.

 

Al met al concluderend: jammer van het ruimtegebrek waardoor het lastig was met elkaar te kletsen. Na de prijsuitreiking werden de stoelen dan wel weggehaald, maar stond de muziek zo hard, dat het bijna onmogelijk was jezelf verstaanbaar te maken.

Al heb ik me tussendoor prima vermaakt, het geheel had voor mij speelser gemogen. Of juist professioneler.

 

 

De presentatie door CQC (links naast juryvoorzitter Jeroen Mirck) maakte het wat dat betreft niet goed.

Het was een mengelmoes van beiden, wat niet echt prettig op me overkwam.

Het “strakke” voorlezen van de juryrapporten, maar “het zooitje” ervoor en erna.

Ervoor vanwege de onmogelijkheid makkelijk contacten te leggen wegens ruimtegebrek, erna vanwege de luide muziek (waardoor volgens mij al snel veel mensen weggingen).

Voor de echte genomineerden een spannende avond, maar ik denk voor “buitenstaanders” op deze manier niet erg aantrekkelijk. De Dutch Bloggies 2007 waren voor mij toch wel de leukste die ik heb meegemaakt.

Please follow and like us:

9 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.